В ГПУ, и сменили куратора по делу Гонгадзе и не знают, когда оно попадет в суд

29 Вересня 2005
659
29 Вересня 2005
13:40

В ГПУ, и сменили куратора по делу Гонгадзе и не знают, когда оно попадет в суд

659
В ГПУ, и сменили куратора по делу Гонгадзе и не знают, когда оно попадет в суд
Согласно указу Генпрокурора Святослава Пискуна от 26 сентября замгенпрокурора Виктор Шокин больше не курирует следствие по делу Гонгадзе.

С понедельника следствие по делу Гонгадзе в ГПУ курирует замгенпрокурора Александр Медведько. Сам Шокин подтвердил информацию о «рокировке» обязанностей с Медведько, но комментировать ситуацию отказался.

В адрес секретариата Президента Украины из ГПУ было отправлено письмо, с просьбой снять охрану, обеспечивающую безопасность Шокина. Охрана УГОУ была выделена Шокину и следователям из группы, работающим по делу Гонгадзе, после того, как они вышли на исполнителей убийства. Сам Шокин эту информацию не подтвердил и не опроверг, сказав, что пока охрана у него есть.

Само же дело о об убийстве журналиста Георгия Гонгадзе еще не передано в суд. Кроме того, в пресс-службе Генпрокуратуры корреспонденту «proUA» не смогли назвать даже приблизительно сроки его передачи.

«Любое установление сроков неправомерно, это исключительно дело следователя», – заявил руководитель пресс-службы ГПУ Алексей Бебель. По его словам, сейчас обвиняемые продолжают знакомиться с материалами уголовного дела и сроки этой процедуры ничем не ограничены.

Напомним, что 1 августа Генпрокурор Святослав Пискун в эфире «5 канала» заявил, что стороны начнут знакомиться с материалам дела через несколько дней. Дело, по словам Пискуна, занимает 60 томов.

За інформацією «proUA»

Читайте також:

Потебенько боїться, що крайнім у справі Гонгадзе буде Кравченко

Звіт парламентської комісії по справі Гонгадзе

Литвин сам ініціює звіт у справі Гонгадзе

У Ющенка спитали, де замовники Гонгадзе

Мороз вимагає звіту по справі Гонгадзе у Верховній Раді

ЄС стурбований перебігом розслідування справи Гонгадзе

Микола Томенко: 5 років без правди про справу Гонгадзе означає, що наша влада без мужності, а журналістика - без гідності

Леся Гонгадзе не визнає експертизи і не підпише документів у Піскуна

Експертиза підтвердила автентичність плівок Мельниченка

Захисник матері Гонгадзе не вірить "крапці" Піскуна

Розслідування вбивства Гонгадзе зазнало суттєвих невдач – звіт міжнародних правозахисних організацій

Піскун знає, для чого вбили Гонгадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду