Телеканал НТН звинувачує ГПУ в "полюванні на відьом" - заява

15 Лютого 2005
668
15 Лютого 2005
10:12

Телеканал НТН звинувачує ГПУ в "полюванні на відьом" - заява

668
Телеканал НТН звинувачує ГПУ в "полюванні на відьом" - заява
Прес-служба телеканалу НТН оприлюднила заяву, в якій виклала суть проблеми навколо отримання каналом додаткових частот на мовлення. В заяві зазначено, що над розвитком своєї мережі канал почав працювати з початку минулого року. Зокрема, "9 березня 2004 року ТОВ «Телестудія «Служба інформації» звернулося до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з листом про розбудову мережі та прорахунок радіочастот для використання каналів мовлення". 24 березня 2004 Нацрадою було ухвалено рішення "про подання до Держкомітету зв’язку та інформатизації щодо прорахунку нових каналів та частот для надання телеканалу НТН можливості розбудовувати власну мережу".

Як йдеться в заяві, "на цій підставі ТОВ «Телестудія «Служба інформації» 20 квітня минулого року уклало відповідний договір з Укрчастотнаглядом про підбір частот мовлення тощо", причому "всі відповідні технічні роботи були оплачені вчасно і в повному обсязі".

Наступним кроком, відповідно, стало звернення ТОВ «Телестудія «Служба інформації» 17 вересня до Нацради з листом про внесення змін до ліцензії шляхом доповнення переліку технічних засобів.

Телеканалу у цьому було відмовлено - Нацрада послалася "на необхідність проведення конкурсу на надання права на мовлення на окремих регіональних каналах".

Таким чином - зазначає прес-служба каналу, - "Нацрада проігнорувала положення Закону України «Про телебачення і радіомовлення», за яким конкурсний відбір проводиться лише у випадку необхідності видачі ліцензії, а не розширення мережі мовлення юридичною особою, яка вже таку ліцензію має. 14 жовтня 2004 року господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги телеканалу НТН (ТОВ «Телестудія «Служба інформації»)".

Нацрада оскаржила це рішення в Київському апеляційному господарському суді. Проте, він, в свою чергу, 4 листопада 2004 року залишив скаргу без задоволення і підтвердив рішення господарського суду.

4 грудня минув термін оскарження цього рішення.

Як повідомляє далі прес-служба каналу, "з незрозумілих причин 10 лютого цього року Генеральна прокуратура України звернулася до Вищого господарського суду України з вимогою скасувати постанову Київського апеляційного суду і надіслати справу на новий розгляд". Дії ГПУ мотивуються тим, "що держава не отримала грошового збору за видачу нової ліцензії ТОВ "Телестудія "Служба інформації". Згідно із заявою НТН, це не відповідає дійсності, оскільки ТОВ сплатило до Державного бюджету 2 162 254, 8 гривень за оформлення змін до своєї ліцензії.

В підсумку заяви наголошено: "Телеканал НТН вважає, що у діях Генеральної прокуратури простежуються добре відомі ознаки недавнього «полювання на відьом» в українському інформаційному просторі, про яке так довго говорила колишня опозиція. НТН розцінює це як намагання деяких політичних сил скомпрометувати нову владу, створивши приводи для обвинувачення її у намаганнях позбавити доступу до глядачів мас-медіа, які є носіями неупередженої і повної інформації".

"Детектор медіа",за інф.прес-служби НТН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
668
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду