Київський господарський суд позбавив канал "1+1" ліцензії

4 Лютого 2002
709
4 Лютого 2002
14:40

Київський господарський суд позбавив канал "1+1" ліцензії

709
Київський господарський суд позбавив канал "1+1" ліцензії
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення збирається подати апеляцію на рішення Київського господарського суду про визнання недійсної ліцензії ТОВ "Студії "1+1", ухваленому за позовом компанії "АІТІ", заявив член Нацради Віктор Лешик.

На прес-конференції в понеділок у Києві він підтвердив, що таке рішення дійсно було ухвалено Київським господарським судом, і в Нацради є ксерокопія цього рішення, однак, офіційно ці документи до Нацради поки не надійшли.

Він повідомив, що до Київського господарського суду звернулася телекомпанія "АІТІ" з позовом до Нацради про визнання недійсними документів на додаткові часи совлення "Студії "1+1" на каналі УТ-2. При цьому сама "Студія "1+1" виступала як третя сторона.

Розглянувши позов, Київський господарський суд визнав недійсним не тільки документи на додаткові часи мовлення "Студії "1+1" на каналі УТ-2, але і ліцензію на основний час мовлення цієї студії на каналі УТ-2.

Суд також зобов'язав Нацраду оголосити конкурс на мовлення в ці години на УТ-2, і заборонив "Студії "1+1" мовити на цьому каналі.

На думку Лешика, "сталося щось мало пов'язане з телебаченням, радіомовленням і з юриспруденцією". "Одним розчерком пера одного судді зроблено спробу ліквідувати відому телекомпанію, до якої вкладено $45 млн.", - підкреслив член Нацради.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Читайте також:

“1+1” назвав замовників скандалу. Чи все ж таки виконавців?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду