Януковича на «1+1» не буде. Єханурова покличуть на «Інтер»?

23 Лютого 2006
3695
23 Лютого 2006
17:38

Януковича на «1+1» не буде. Єханурова покличуть на «Інтер»?

3695
«Питання з дебатами на «1+1» для нас закрите» - повідомила «Детектор медіа» Ганна Герман.
Януковича на «1+1» не буде. Єханурова покличуть на «Інтер»?

Як вже повідомляла «ТК», лідер Партії регіонів Віктор  Янукович  заявив про готовність взяти участь в  теледебатах  з прем’єр-міністром Юрієм Єхануровим.

Головними  умовами для цього у повідомленні на персональному сайті Януковича було виатвлено дві: "Дебаты должны были бы проходить на телеканале, который имеет репутацию объективного, не заангажированного. Модератором должен быть действительно независимый журналист".

В той же час,  саме зараз відбувається  остаточне з’ясування ситуації з приводу оголошеного наміру каналу «1+1» провести платні теледебати.  Сьогодні, 23 лютого,  о 22.10.  канал «1+1» має повідомити  результати  визначення Незалежною експертною радою з діяльності медіа  пар  дял дебатів.

Але, як відомо «ТК», з одного боку, на даний момент  є тільки три політичні сили, які  остаточно зголосилися  взяти участь у цих дебатах на «плюсах» (вчора з попередніми заявками фігурували  біля десяти партій та блоків). А з іншого – фаворити виборчої гонки, такі, як  Народний блок «Наша Україна», БЮТ, СПУ -  зголошувалися на дебати  за умови опонентів відповідної  вагової категорії. Більш того, НСНУ однозначно заявляла про своє бажання дебатувати  саме з представниками Партії регіонів.  В той же час, Партія регіонів не надсилала на канал «1+1»  заявки на участь у теледебатах.

У зв’язку з цим кореспондент «ТК» звернувся  до  штабу Партії регіонів з питанням, чи погодяться вони  дебатувати з НСНУ на каналі «1+1».  Прес-секретар лідера ПР Віктора Януковича Анна Герман  повідомила «ТК», що Партія Регіонів не братиме участі в передвиборчих дебатах, які намагається організувати канал «1+1». «Питання з дебатами на «1+1» для нас закрите» - сказала вона. А. Герман зазначила, що в Партії Регіонів не розглядають «1+1» як прийнятний майданчик для «серйозної розмови між політичними лідерами країни», оскільки вважають його заангажованим «відносно провладної політичної сили. Ви знаєте, що я маю на увазі», - не захотіла більш конкретно пояснити цю думку пані Герман. 

Водночас, прес-секретар В. Януковича висловила власну думку, що місцем проведення дебатів могли б стати телеканали «Інтер» або  Перший канал. «На «Інтері» рівне ставлення до всіх учасників парламентських виборів, до того ж,  це рейтинговий телеканал» - сказала А. Герман. Вона також зазначила, що в Україні достатньо журналістів, здатних стати модераторами такого телепроекту.

Зараз «Детектор медіа» намагається взяти коментар з цього приводу у каналу «1+1».

Водночас на телеканалі «Інтер» «Детектор медіа» повідомили, що не планують проведення теледебатів в окремому форматі, але й надалі запрошуватимуть представників політичних сил на прямий ефір у програму «Подробиці». Більш детально про плани «Інтеру»  щодо виборчих проектів «ТК» повідомить незабаром.

"Детектор медіа"

Ловкость рук – и сплошная махинация

Телеканали вправі проводити виборчі теледебати на власний розсуд

Янукович хочет дебатировать с Ехануровым

Термін прийому заявок на теледебати, які проводить канал 1+1, подовжено до 21 лютого

Учасників теледебатів на "1+1" обиратиме Незалежна експертна рада

Експерти запропонують пари для дебатів на "1+1"

Януковича ховають від теледебатів?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду