Україна відмовилася від участі в конкурсі «Євробачення-2015»

Україна відмовилася від участі в конкурсі «Євробачення-2015»

19 Вересня 2014
17026
19 Вересня 2014
14:02

Україна відмовилася від участі в конкурсі «Євробачення-2015»

17026
Україна відмовилася від участі в конкурсі «Євробачення-2015»
Україна відмовилася від участі в конкурсі «Євробачення-2015»

Національна телекомпанія України у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015». Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. При цьому мовнику доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати, тож на «Євробачення» в НТКУ немає коштів.

 

НТКУ сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника на «Євробачення».

 

«Ми розуміємо, що "Євробачення" - це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення», - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

 

У НТКУ кажуть, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в «Євробаченні». «Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору "Євробачення-2015" доцільніше спрямувати на більш важливі потреби», - зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.

 

НТКУ зараз проводить переговори з EBU щодо трансляції півфіналу та фіналу «Євробачення-2015» навіть без участі в ньому представника України.

 

НТКУ запевняє, що «завжди з особливою гордістю та натхненням підходила до свого ексклюзивного права проведення національного відбору, фіналу та трансляції конкурсу». НТКУ також виступала організатором «Євробачення-2005» та дитячих пісенних конкурсів «Євробачення» 2009 та 2013 років.

 

Нагадаємо, що «Євробачення-2015» відбудеться в столиці Австрії - Відні - і триватиме три дні - 19, 21 та 23 травня 2015 року. Австрія отримала право провести у себе конкурс завдяки перемозі у «Євробаченні-2014» Кончіти Вурст (вокаліст-трансвестит Томас Нойвірт).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17026
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
имидж
3513 дн. тому
Дружбан Аласаниевский казнокрад Лиев просрал последние копейки УТ1
FUCKING НТКУ
3516 дн. тому
А при чем тут НТКУ??? Артист всегда сам оплачивал поездку на Евровидение! Честно говоря, это полнейшее свинство со стороны Аласании.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду