Суд у Москві залишив Олега Сенцова під вартою до 11 жовтня

Суд у Москві залишив Олега Сенцова під вартою до 11 жовтня

8 Серпня 2014
8114
8 Серпня 2014
10:53

Суд у Москві залишив Олега Сенцова під вартою до 11 жовтня

8114
Суд у Москві залишив Олега Сенцова під вартою до 11 жовтня
Суд у Москві залишив Олега Сенцова під вартою до 11 жовтня

Сьогодні, 8 серпня, Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Апеляційна скарга захисту Олега Сенцова, який просив суд скасувати рішення про продовження арешту, була відхилена. 

 

«Арешт Сенцова Київським судом Сімферополя був незаконним, він винесений нелегітимним суддею, за участі нелегітимного прокурора й адвоката. Лефортівський суд Москви у свою чергу незаконно продовжив арешт», - сказав адвокат українського режисера у ході засідання Мосміськсуду.

 

Російський прокурор зі своєї сторони просила відхилити скаргу захисту.

 

Раніше Лефортівський суд задовольнив клопотання слідства про продовження Олегу Сенцову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на три місяці.

 

Нагадаємо,  Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

Український режисер Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду