Аваков заявив, що на відновлення телевізійного мовлення у Слов’янську і Краматорську знадобиться час

Аваков заявив, що на відновлення телевізійного мовлення у Слов’янську і Краматорську знадобиться час

7 Липня 2014
8907

Аваков заявив, що на відновлення телевізійного мовлення у Слов’янську і Краматорську знадобиться час

8907
Аваков заявив, що на відновлення телевізійного мовлення у Слов’янську і Краматорську знадобиться час
Аваков заявив, що на відновлення телевізійного мовлення у Слов’янську і Краматорську знадобиться час

Вчора, 6 липня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у звільненому від терористів  місті Слов'янську (Донецька область), що серед першочергових завдань з нормалізації життя у Слов'янську і Краматорську, які поставили президент і прем'єр-міністр, назвав також відновлення мовлення українських телеканалів. Про це повідомляє «Урядовий портал».

 

«Головне, щоб жителі Слов'янська та Краматорська отримали якомога швидше те, що необхідно кожному громадянину України: турботу про себе в даній ситуації, щоб у Слов'янськ повернулося світло, вода, елементарний зв'язок, щоб запрацювало телебачення», - заявив глава МВС.

 

Арсен Аваков також нагадав, що телевізійну вежу на горі поблизу Слов'янська було зруйновано під час обстрілів терористів.

 

«У найкоротші терміни телевізійну вежу, зруйновану сепаратистами на горі Карачун, відновити не вдасться, проте телевізійний сигнал з'явиться протягом тижня», - сказав Арсен Аваков.

 

 

Нагадаємо, у ніч на 1 липня внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область) обвалилася розташована на горі телевежа. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк.

 

Згодом Концерн РРТ опублікував на своєму офіційному сайті наступне повідомлення: «Через те, що вказана територія з травня місяця знаходиться в зоні активних бойових дій, антенно-щоглова споруда ще раніше отримала ряд пошкоджень, з об`єкту не здійснювалась трансляція сигналів радіо- та телевізійних мовників. На момент падіння антенно-щоглової споруди на території станції технічний персонал Концерну був відсутній. Обвалення антенно-щоглової споруди не завдало шкоди житловим будинкам, оскільки останні знаходяться на суттєвому віддаленні від РТПС.

 

На даний момент, незважаючи на суттєві складнощі, визначаються стан будівель станції та наслідки пошкодження конструкцій антенно-щоглової споруди. Керівництво Концерну РРТ вважає своїм першочерговим завданням повернення трансляції українських каналів, там де вона була перервана. Проте не менш важливою є турбота про безпеку кожного співробітника, особливо про виключення загрози життю та здоров'ю людей. Це враховується при запровадженні заходів з відновлення мовлення, які будуть здійснюватися за першої ж можливості».

 

Телевежа на горі Карачун була однією з найбільших у Донецькій області, вона мала висоту близько 200 метрів, на ній були розташовані передавачі Концерну РРТ, а також приватних телекомпаній і радіостанцій. Мовлення з телевежі покривало Краматорськ і Слов'янськ, а також низку менших населених пунктів на півночі Донецької області.

 

Українські сили взяли телевежу під Слов'янськом під свій контроль 4 травня. Терористи не припиняли обстріли гори Карачун увесь травень.  У ніч на 15 травня телевежу було знеструмлено через коротке замикання і порушення резервного живлення. У компанія ДТЕК, що належить бізнесмену Рінату Ахметову, заявили, що не можуть відновити електропостачання вежі через постійні бойові дії у районі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8907
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду