У Москві розпочинається «Марш правди», спрямований проти пропаганди у ЗМІ

У Москві розпочинається «Марш правди», спрямований проти пропаганди у ЗМІ

13 Квітня 2014
9949
13 Квітня 2014
14:20

У Москві розпочинається «Марш правди», спрямований проти пропаганди у ЗМІ

9949
У Москві розпочинається «Марш правди», спрямований проти пропаганди у ЗМІ
У Москві розпочинається «Марш правди», спрямований проти пропаганди у ЗМІ

О 14:30 - за київським часом - у Москві стартує  акція протесту проти пропаганди в російських ЗМІ, повідомляє «Радио Свобода». Заявлене число учасників - до 50 тисяч.

 

Хоча акція носить назву «Марш правди», вона являтиме собою мітинг на проспекті Сахарова. Спочатку організатори планували ходу від метро «Тургенєвська» до Пушкінської площі, але цей маршрут мерія не узгодила.

 

Натомість комітет «Маршу правди» обмежився зібранням, на якому очікуються виступи актриси Лії Ахеджакової, аніматора Гаррі Бардіна, поета й журналіста Дмитра Бикова, актора Олексія Девотченка, співака Олексій Кортнєва, актора Олександра Філіппенка

 

Одним з організаторів акції є головний редактор мережевого видання «Ежедневный журнал» Олександр Риклін. До складу експертно-сценарної ради увійшли, зокрема, Лев Рубінштейн, Дмитро Биков, Георгій Сатаров.



Гасла акції: «За чесні незалежні ЗМІ!», «За право на інформацію!» і «За відкрите суспільство, проти ксенофобії». Приводом для акції протесту стали останні події з життя російських мас-медіа, зокрема, ситуація з телеканалом «Дождь» - відмова операторів пускати канал на дециметрові частоти, зміна керівництва «Ленты.Ру», створення нової пропагандистської кремлівської структури «Россия сегодня» на базі РІА «Новости». 



За словами Олександра Рикліна, на мітингу будуть вручатися різноманітні «премії» в декількох номінаціях - «Божья роса», «На голубом глазу», «Врет как дышит», «Нас всех тошнит», «С пеной у рта», «Ниже плинтуса». Пан Риклін переконаний, що премії дістануться медійним персоналіям і, в першу чергу, відомим керівникам федеральних телеканалів. 

 

«Радио Свобода» вестиме пряму трансляцію «Маршу правди».

 

Нагадаємо, місяць тому в центрі Москви російська опозиція протестувала проти введення російських військ до України в рамках «Маршу миру».

 

«Детектор медіа» 

Ілюстрація - http://www.svoboda.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду