Дмитро Кисельов вважає, що на введення санкцій проти нього мають відреагувати всі світові ЗМІ

5 Квітня 2014
14000
5 Квітня 2014
17:52

Дмитро Кисельов вважає, що на введення санкцій проти нього мають відреагувати всі світові ЗМІ

14000
Дмитро Кисельов вважає, що на введення санкцій проти нього мають відреагувати всі світові ЗМІ

Російський ведучий Дмитро Кисельов, який опинився в чорних списках США та Європейського Союзу після агресії Росії проти Криму, в інтерв`ю «Известиям» розповів про своє ставлення до санкцій.

 

«Створюється дуже неприємний небезпечний прецедент - фактично зрада європейських цінностей. Якщо прецедент буде легалізований, якщо журналістська спільнота - і європейська, і американське, і будь-який інший країни - не відреагує на це і не дасть оцінку, то це означає, що журналісти вважають таке правомірним. Це кардинальний цивілізаційний поворот - свобода слова нам не потрібна і відтепер не є цінністю», - заявив пан Кисельов.

 

Відповідаючи на запитання «США, до речі, санкцій проти вас не вводили. Що це означає?», ведучий сказав: «Американці не ввели. Вони європейцям підсунули цю справу, поставивши їх у незручне становище. Це в одному ряду з крокамив щодо руйнування Європи. Таких само як прослушка Ангели Меркель, промислове шпигунство... »

 

Також Дмитро Кисельов висловив впевненість, що переліки чиновників для запровадження санкцій складали Сергій Пархоменко та Олексій Навальний, а реакцію Європи на цю «думку меншості» назвав «шизофренічною».

 

«..Якщо Європа опиратиметься на думку людей, яких підтримує в Росії зникаюча меншість, то, звичайно, тяжко приймати здорові осмислені рішення в цьому світі, тим більше по відношенню до Росії. У світі дуже багато питань, які без участі Росії вирішуються важко, в тому числі, питання війни і миру в різних регіонах. Така поведінка Заходу межує з шизофренією», - переконаний пан Кисельов.

 

Нагадаємо, саме такий діагноз європейські політики, зокрема Ангела Меркель, поставили президенту РФ Володимиру Путіну щодо агресії росыйських силовиків в Україні.

 

Щодо причин введення санкцій, Дмитро Кисельов переконаний, що найвагомішою з них є такий «помітний інформаційний продукт», як програма «Вести недели». 

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно Литва рішенням президента країни Далі Грібаускайте позбавила пана Кисельова литовської державної нагороди.

 

Російський ведучий-пропагандист знаменитий своїми висловлюваннями про Захід, сусідів Росії - членів НАТО і непереможну силу Кремля. Останнім часом найголосніше звучали його заяви про те, що лише Росія може перетворити Сполучені Штати на «радіоактивний попіл».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду