Справу  Лазебника, якого було побито під чаc зйомки забудови, досі не закрито

Справу Лазебника, якого було побито під чаc зйомки забудови, досі не закрито

7 Липня 2013
14823

Справу Лазебника, якого було побито під чаc зйомки забудови, досі не закрито

14823
Справу  Лазебника, якого було побито під чаc зйомки забудови, досі не закрито
Справу  Лазебника, якого було побито під чаc зйомки забудови, досі не закрито

Фотокореспондент Tochka.Net Віталій Лазебник вже понад рік не може довести, що постраждав підч час підготовки фоторепортажу.

 

Нагадаємо, 4 травня минулого року його побила людина, дуже схожа на директора київського парку «Перемога» Олександра Товстонога. Фотограф знімав знесення незаконного будівництва церкви в парку. Несподівано зі спини на нього напав чоловік і почав бити металевим прутом по голові. При цьому Віталій Лазебник, за його словами, кілька разів вигукнув, що є журналістом, та продемонстрував редакційне посвідчення. Попри це чоловік продовжував його бити.

 

Як розповів фотограф у коментарі «Детектор медіа», фіналу у його справі не видно. За його словами, разом з адвокатом Людмилою Опришко він двічі подавав заяву щодо оскарження дій нападника за 171-ю статтею (перешкоджання журналістькій діяльності).

 

«У результаті справу було кваліфіковано за 296-ю статтею (хуліганство. Пізніше, з подачі Генпрокуратури, у міліції запропонували переписати заяву щодо оскарження нападу за 125-ю статтею (умисне легке ушкодження, - розповів Віталій Лазебник.

 

Фотограф із цим не погодився: «У випадку зі 125-ю статтею побиття зводиться до побутового конфлікту між мною та особою, яка напала на мене». Він розповів що, після того, як подав письмову заяву про незгоду зі ст. 125, у Дніпровському райвідділі міліції Києва йому повідомили, що «через пару днів» закриють справу по ст. 296 та повідомлять його про це. «Майже місяць минув, а документів щодо цього я не отримав», - розповів Віталій Лазебник.

 

Як тільки справу буде закрито, фотограф має намір звертатися до Апеляційного суду Києва.

 

«Детектор медіа» намагатиметься отримати коментарі слідчої Марини Нежур, якій було доручено розслідування справи Віталія Лазебника.

 

«Детектор медіа»

Фото - Tochka.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду