У Лондоні у рамках заходу «Документальна Україна» покажуть українські фільми та дискутуватимуть про долю України

У Лондоні у рамках заходу «Документальна Україна» покажуть українські фільми та дискутуватимуть про долю України

12 Травня 2015
2231
12 Травня 2015
18:06

У Лондоні у рамках заходу «Документальна Україна» покажуть українські фільми та дискутуватимуть про долю України

2231
У Лондоні у рамках заходу «Документальна Україна» покажуть українські фільми та дискутуватимуть про долю України
У Лондоні у рамках заходу «Документальна Україна» покажуть українські фільми та дискутуватимуть про долю України

16 та 17 травня в лондонському Frontline Club за підтримки британського фестивалю Open City Docs, Docudays UA та openDemocracy відбудеться дводенний захід «Документальна Україна». Про це повідомляє сайт кінофестивалю Docudays UA.

 

До програми увійшли українські неігрові стрічки, які рідко показують у кінотеатрах Великобританії,  перформанс німого фільму Дзиґи Вертова «Одинадцятий» (1928) та показ робочої версії фільму Аскольда Курова про ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

Також у рамках «Документальної України» відбудеться обговорення тем на перетині кінематографу та політичного життя сучасної України, в якому візьмуть участь українські кінорежисери Сергій Буковський, Аскольд Куров, Максим Васянович, відома польська режисера Агнєшка Холланд та інші українікі і британські кінорежисери та експерти.

 

«На прикладі фільмів, що увійшли до програми, запрошені гості обговорюватимуть протести на Майдані, які призвели до падіння режиму президента Януковича 2014 року, війну на Донбасі, та власне історію України у контексті її непростих відносин із Радянським Союзом», - повідомили організатори.

 

Детальний розклад подій:

 

16 травня, субота:

 

-12.00 - «Україна: Точка відліку» Сергія Буковського (90') - прем'єра у Великобританії. Документальний фільм про виникнення незалежної України на руїнах Радянського Союзу 1991 року. Це спроба проаналізувати історію з різних джерел. Фільм містить інтерв'ю з багатьма ключовими учасниками тих подій, а саме Леонідом Кравчуком, Збіґнєвом Бжезинським, Геннадієм Бурбулісом, Левком Лук'яненком та Джеймсом Бейкером.

 

-14.00 - На підтримку Олега Сенцова (20') за участі Аґнєшки Холланд особисто та Аскольда Курова по Skype - прем'єра у Великобританії. Робоча версія документального фільму Аскольда Курова про українського кінорежисера Олега Сенцова, якому загрожує 20 років ув'язнення в російській тюрмі. Після показу відбудеться обговорення кампанії з метою припинення незаконного ув'язнення Сенцова. Показ та обговорення за партнерства Європейської кіноакадемії.

 

-15.00 - подвійний показ: «Завтра свято» Сергія Буковського (26') і «Мама померла в суботу на кухні...» Максима Васяновича (52') та обговорення за участю Аґнєшки Холланд та Джей Джей Гурга. Провокаційна документальна стрічка Сергія Буковського, знята 1987 року про радянську птахофабрику; ніжний портрет родини Максима Васяновича в Українській РСР. Після показу відбудеться обговорення.

 

-17.45 - Добірка короткометражних фільмів про Майдан (26') - прем'єра у Великобританії. Спеціальний показ короткометражних фільмів про Євромайдан, після якого відбудеться обговорення з кінематографістами Романом Бондарчуком, Дар'єю Бассель, Сергієм Буковським, Рорі Фінніном та Олесею Хромейчук.

 

-19.30 - Реєстрація та продаж фотознімків Олександра Глядєлова. Добірка вражаючих світлин фотографа Олександра Глядєлова про події Майдану та протистояння на Сході України 2015 року.

 

17 травня, неділя:

 

-14.00 - «ДНР, або Химерна історія країни-саморобки» Ентоні Баттса (53') - прем'єра у Великобританії. Неприкрашена відсторонена оповідь про те, як постала так звана «Донецька народна республіка». Фільм знятий за шість тижнів, із квітня до травня, і стежить за долями групки революціонерів, від нижчих міліцейських чинів до урядовців. Після показу відбудеться обговорення з Ентоні Баттсом, Наталією Гуменюк, Ендрю Вілсоном, Олівером Керроллом та Орисею Луцевич.

 

-16.30 - «Присмерк» (61') та дискусія з режисером Валентином Васяновичем і Енді Хандером - прем'єра у Великобританії.

 

-18.30 - «Одинадцятий» Дзиґи Вертова (52') та вступне слово Філа Кейвендіша - міжнародна прем'єра живого музичного супроводу. Німа документальна стрічка Дзиґи Вертова у  живому музичному супроводі композитора Антона Байбакова. Під час події також відбудеться британська прем'єра нещодавно знайденого анімаційного трейлера до фільму.  

 

Нагадаємо, Київський міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за фінансової підтримки Держкіно України готує каталог українських документальних фільмів. Поширюватиме каталог команда Docudays UA протягом 2015 року. Уперше видання буде презентовано на Міжнарожному кінофестивалі у Шеффілді (Велика Британія) у червні.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду