Для відновлення українського сигналу в зоні АТО встановлено польські передавачі, є рішення для складних ділянок Донбасу – Стець

Для відновлення українського сигналу в зоні АТО встановлено польські передавачі, є рішення для складних ділянок Донбасу – Стець

19 Березня 2015
5421
19 Березня 2015
17:45

Для відновлення українського сигналу в зоні АТО встановлено польські передавачі, є рішення для складних ділянок Донбасу – Стець

5421
Для відновлення українського сигналу в зоні АТО встановлено польські передавачі, є рішення для складних ділянок Донбасу – Стець
Для відновлення українського сигналу в зоні АТО встановлено польські передавачі, є рішення для складних ділянок Донбасу – Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що сьогодні, 19 березня, поблизу Донецька буде встановлено два польські передавачі, які забезпечуватимуть мовлення українських каналів на Донецьк та інші захоплені терористами території області. Про це він сказав на брифінгу «100 днів роботи Уряду: здобутки та перспективи».

 

На Донеччину з завданням встановити техніку вирушив радник міністра, народний депутат Олександр Бригінець.

 

«Сьогодні вони мають запрацювати. Завдяки ним мовлення відбуватиметься на територію Донецької області, яка поки не підконтрольна владі», - сказав пан Стець.

 

Міністр повідомив, що пан Бригінець проводить моніторингову місію в Донецькій області, а інша його радник Ганна Коваленко - в Луганській. «За час існування міністерства не було такого періоду, коли я, мої заступники чи радники залишали зону АТО», - додав міністр.

 

Юрій Стець розповів, що Польща передала Україні дев'ять потужних передавачів 5-10 кВТ. «Ми заплатили за кожен по одному долару, щоб оформити контракт. Також ми напрацювали сертифікаційну базу по таким передачам в країнах Балтії, маємо домовленості з США. Сподіваюся, що інші країни нам також допоможуть», - зазначив він.

 

За словами міністра, зараз в Донецьку є сигнал телеканалу «Україна», 5-го каналу, «1+1», «Еспресо TV», а також «Радіо 24».

 

«Все почало рухатися швидше, сподіваюся, ми скоро відновимо мовлення українських телеканалів в зоні АТО. Десь протягом місяця ми встановимо решту передавачів. Деякі з них будуть займатися не розповсюджуванням українського сигналу, а глушінням сигналу телеканалів «ЛНР» та «ДНР»», - повідомив Юрій Стець.

 

Юрій Стець повідомив, що міністерство інформаційної політики разом з військовими, Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ), Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) та профільними науковими інститутами розробили механізм відновлення мовлення на складних ділянках на сході України. «На таких територіях немає сигналу через проблеми з телевежами чи рельєфом - наприклад, в Пісках. Цей механізм розроблено для того, щоб і там стала можливою трансляція аналогового мовлення українських телеканалів», - сказав міністр.

 

Нагадаємо, 16 лютого Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення  (КРРТ) на 55-му телевізійному каналі в спеціальному режимі розпочав трансляцію програм ТОВ «Голдберрі» («Еспресо TV») з півдня на місто Донецьк. Трансляція відбувається через один з телевізійних передавачів, що були надані Україні Польщею. 

 

18 грудня 2014 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла офіційне рішення, яким дозволила 5-му каналу, «Україні», «1+1», каналу «24», «Еспресо TV» та «Радіо 24» вести на території Донецької та Луганської областей тимчасове тестове мовлення на час проведення антитерористичної операції на низці частот, на які ці мовники не мають ліцензій. Зокрема, «Еспресо TV» дозволили мовити на 33 ТВК в місті Лисичанську (Луганська область). Згодом Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово, на час проведення антитерористичної операції, мовити на частоті 55 ТВК в місті Волновасі (Донецька область).

 

6 лютого президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що її країна готова передати Україні телевізійні ретранслятори для налагодження телевізійного мовлення на підконтрольній терористами території. 

 

13 лютого голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що Державний департамент США і американський державний іномовник «Голос Америки» розглядають можливість надати Україні потужні передавачі для встановлення їх на території антитерористичної операції та відновлення там мовлення українських телерадіокомпаній. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду