«Самопоміч» пропонує не призначати міністра інформаційної політики в «пакеті» з Кабміном (ДОПОВНЕНО)

«Самопоміч» пропонує не призначати міністра інформаційної політики в «пакеті» з Кабміном (ДОПОВНЕНО)

2 Грудня 2014
5715
2 Грудня 2014
18:42

«Самопоміч» пропонує не призначати міністра інформаційної політики в «пакеті» з Кабміном (ДОПОВНЕНО)

5715
«Самопоміч» пропонує не призначати міністра інформаційної політики в «пакеті» з Кабміном (ДОПОВНЕНО)
«Самопоміч» пропонує не призначати міністра інформаційної політики в «пакеті» з Кабміном (ДОПОВНЕНО)

Фракція об'єднання «Самопоміч» пропонує Верховній Раді не розглядати призначення міністра інформаційної політики в «пакеті» з усім складом Кабінету Міністрів України. Про це заявив з парламентської трибуни голова фракції Олег Березюк.

 

За його словами, це питання потребує додаткового обговорення та дискусії. Він запропонував голосувати за кандидатів на посади міністрів по окремості, а не «пакетом».

 

Перед виступами голів фракцій голова Верховної Ради Володимир Гройсман поставив на голосування проект постанови № 1008 про формування складу Кабінету Міністрів України, за який за основу проголосували 229 народних депутатів. Значна частина депутатів кричала «Ганьба!», протестуючи проти голосування без обговорення.

 

Після цього пан Гройсман заявив, що це було голосування за основу, далі виступлять голови фракцій, після чого парламент перейде до голосування в цілому.

 

Після виступу голів фракцій Верховна Рада почала заслуховувати претендентів на міністерські крісла і ставити їм запитання, але після розгляду кількох кандидатур решту міністрів представив сам прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

 

Народний депутат від об'єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв закликав Верховну Раду голосувати за міністрів по окремості. Також він запропонував обговорити доцільність створення Міністерства інформаційної політики. «До нас звертаються журналісти. Створення цього міністерства викликало багато страхів. Давайте спочатку обговоримо, навіщо воно потрібне, а потім будемо призначати міністра», - запропонував Єгор Соболєв.

 

Народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар запропонувала запросити на трибуну кандидата на посаду міністра інформаційної політики Юрія Стеця і дізнатися, чим буде займатися міністерство. «Ми бачимо великий резонанс довкола цього питання. Давайте запросимо кандидата на трибуну і запитаємо його, чим буде займатися це міністерство», - сказала вона.

 

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко також підтримав ініціативу відкласти призначення Юрія Стеця міністром інформаційної політики.

 

Нагадаємо, 2 грудня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови Верховної Ради № 1008 про формування складу Кабінету Міністрів України. У проекті пропонується призначити народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики України.

 

Інститут медіа права вважає, що Верховна Рада України не має повноважень сьогодні розглядати питання призначення міністра інформаційної політики, оскільки такого міністерства не існує.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду