Одеський кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання. Стівену Фрірзу вручили спеціальну нагороду

Одеський кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання. Стівену Фрірзу вручили спеціальну нагороду

12 Липня 2014
9549
12 Липня 2014
13:27

Одеський кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання. Стівену Фрірзу вручили спеціальну нагороду

9549
Одеський кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання. Стівену Фрірзу вручили спеціальну нагороду
Одеський кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання. Стівену Фрірзу вручили спеціальну нагороду

11 липня в Одеському академічному театрі музичної комедії відбулося відкриття 5-го ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю. Вечір розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих під Луганськом військових.

 

Церемонію відкриття 5-го ОМКФ вели актриса і телеведуча Сніжана Єгорова та журналіст і ведучий каналу «Україна» (партнера фестивалю) Олег Панюта.

 


 

Першою гостей привітала президент фестивалю Вікторія Тігіпко, йдеться на сайті кінофоруму. «У важкі періоди історії саме такі масштабні культурні заходи потрібні як повітря, тому ми не сумнівалися, що ОМКФ потрібно робити однозначно. Подібні події об'єднують людей: тисячі розрізнених «я» в процесі спілкування та спільного перегляду якісного кіно створюють єдине «ми». Саме це зараз потрібно Україні», - сказала пані Тігіпко, додавши, що цього року фестиваль підтримали представники 160 провідних кінофестивалів світу.

 

Гостям представили членів журі ОМКФ-2014, яке оцінюватиме фільми міжнародної конкурсної програми: голова міжнародного фестивалю незалежного кіно 2morrow, актриса і режисер Ольга Диховічна; французький актор, кінокритик і заступник головного редактора журналу «Кайе дю сінема» Жан-Філіп Тессе; ізраїльська актриса Євгенія Додіна; український режисер, переможець ОМКФ-2012, каннський лауреат Сергій Лозниця; голова журі - номінант на премії «Оскар» і «Золотий глобус» британський режисер, актор і сценарист Пітер Веббер.

 

Під час церемонії почесному гостю ОМКФ - британському режисерові Стівену Фрірзу - вручили статуетку «Золотий Дюк» за внесок у кіномистецтво. Режисер приїхав на ОМКФ, щоб особисто представити свою ретроспективу і прочитати майстер-клас студентам «Літньої кіношколи».

 

 

Ведучі церемонії закликали всіх підтримати українського режисера Олега Сенцова, який зараз перебуває у слідчому ізоляторі в Лефортово за сфабрикованим звинуваченням, і прийти на спеціальний показ його фільму «Гамер», який відбудеться в рамках фестивалю 15 липня. Всі гроші, зібрані від продажу квитків, будуть передані рідним пана Сенцова на оплату адвоката і допомогу в утриманні двох неповнолітніх дітей.

 

На цьогорічному фестивалі за статуетки в категоріях «Кращий фільм», «Найкращий режисер» і «Краща акторська робота» цього року боротимуться 12 картин напрямку «арт-мейнстрім» з Німеччини, Китаю, Грузії, Мексики, США, Румунії, Угорщини, Польщі, Ізраїлю, Росії та України. А за призи національного конкурсу позмагаються 7 повнометражних і 13 короткометражних українських фільмів у різних жанрах.

 

Фільмом відкриття фестивалю стала італійська стрічка «Людський капітал», яку публіці представила художник по костюмах Беттіна Понтіггія. Зранку11 липня, як писала «Детектор медіа», відбувся прес-показ цього фільму.

 

Церемонія завершилася виступом музичного гурту The Hardkiss у супроводі симфонічного оркестру.

 

Нагадаємо, що 5-й Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме до 19 липня. В його програму, окрім конкурсних картин, гала-прем'єр і спеціальних показів, увійшли українська ретроспектива «Забуті шедеври», добірка документальних фільмів про революцію «Шлях до свободи», майстер-класи та творчі зустрічі в рамках освітнього проекту «Літня кіношкола», заходи Професійної секції і заходи під відкритим небом на Потьомкінських сходах і Ланжеронівському узвозі. Володаря гран-прі - «Золотого Дюка» за кращий фільм Міжнародної конкурсної програми - визначать глядачі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - із сайту ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду