Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет

Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет

25 Червня 2024
6505
25 Червня 2024
21:24

Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет

6505
Слідство встановило, що група людей за вказівкою Тищенка позбавила волі, а також побила колишнього військовослужбовця ЗСУ. Прокурор під час засідання також повідомив, що Тищенко розбив не один, а два своїх телефони, коли йому вручали підозру.
Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет
Нардепа Тищенка відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний браслет

Суд обрав запобіжний захід для народного депутата Миколи Тищенка. Його відправили під цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням носити електронний засіб контролю.

Відповідне рішення у вівторок, 25 червня, ухвалив Печерський районний суд Києва, повністю задовольнивши клопотання прокурора, повідомляє 5 канал.

Слідство встановило, що група людей за вказівкою Тищенка позбавила волі, а також побила колишнього військовослужбовця ЗСУ. 

Як передає «Українська правда» з посиланням на пряму трансляцію судового засідання на Суспільному, Тищенко також зобов’язаний здати паспорти для виїзду за кордон і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства, носити електронний браслет і не спілкуватися з фігурантами й свідками справи.

Крім того, прокурор під час засідання повідомив, що Тищенко розбив не один, а два своїх телефони, коли йому вручали підозру. Зокрема, прокурор попросив долучити до матеріалів справи відео, на якому нардеп розбиває їх об стіл.

«Він ударяє телефон об кам’яний стіл. Таким чином, спочатку його псуючи, а потім знищуючи. Спочатку це був один телефон, а потім — інший. Після того, як він один раз вдарив, він його зламав майже навпіл, а потім кидав на підлогу і на стіл», — розповів прокурор.

Адвокат Тищенка заявив, що оскільки той обіймає високу виборну посаду і має обов’язки перед виборцями, його цілодобовий арешт «паралізує» роботу нардепа, унеможливить «прийом громадян», «паралізує» роботу комітету ВР і самого парламенту.

На засідання захисники Тищенка принесли його грамоти та відзнаки.

Сам Тищенко заявив: «Я прийшов у парламент за президентом і я продовжую втілювати його ідеї в життя». Після цього суддя попросив його говорити по суті. Також нардеп заявив, що його хтось потягнув за плече ще до того, як йому погодили і вручили підозру. Депутат продемонстрував у залі суду роздруковані фото, які нібито це доводять.

Описуючи події 20 червня, Тищенко повідомив, що був у Дніпрі «на слідчих діях» і вже по їхньому завершенню на зустріч йому йшли три молодики (один із них з дитиною) і вони почали ображати і лаяти депутата. За словами нардепа, після зауваження хлопці почали «булити і аб’юзити» його і його помічницю Евеліну Андрієвську. Поруч ішов «випадковий» і «незнайомий» депутату поліцейський, який проводив слідчі дії, і Тищенко попросив захисту.

Нардеп також заявив, що просив військового подякувати йому за «УБД військового», бо він «робив цей закон».

За словами Тищенка, поліцейському не сподобалось фото на документах одного з молодиків, і вони покликали представника ТЦК.

Згодом парламентар сказав, що навіть після цього інциденту, попри посвідчення нардепа, його заяву не зареєстрували поліцейські. Він заявив, що тепер йому, поліцейському і помічниці Андрієвській погрожують.

Раніше ми повідомляли, що народний депутат Микола Тищенко під час вручення йому підозри розбив свій мобільний телефон. Проте це не завадить слідству отримати з телефона інформацію.

Сьогодні зранку Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. У нардепа провели обшуки. 

20 червня у Дніпрі група невідомих напала на колишнього військового спецпідрозділу ГУР Міноборони Kraken Дмитра «Сина» Павлова, коли той гуляв з дитиною. На відео видно, що напад вчинила охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав поведінку Миколи Тищенка «ганебною» і «несумісною зі статусом народного депутата». Він заявив, що «правоохоронним органам точно є на що реагувати».

19 липня 2022 року керівництво партії «Слуга народу» достроково припинило повноваження Миколи Тищенка як керівника Закарпатської обласної організації політсили. А в січні 2023 року Миколу Тищенка виключили зі складу фракції «Слуги народу» та позбавили посади заступника голови фракції через його подорож до Таїланду.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду