Шеф Бі-Бі-Сі проти запланованого нашестя американського ТБ

10 Липня 2002
577
10 Липня 2002
13:50

Шеф Бі-Бі-Сі проти запланованого нашестя американського ТБ

577
Проект Білю про комунікації, який у разі його схвалення парламентом, дозволить американським компаніям частково володіти британськими телевізійними станціями, вдарить перш за все по глядачах. Він може обмежити їм вільний доступ до іноземних телешоу, таких як суперпопулярні “Друзі”.
Шеф Бі-Бі-Сі проти запланованого нашестя американського ТБ
Так заявив профільному парламентському комітету і журналістам генеральний директор Британської телерадіомовної корпорації Грег Дік. На його думку обмеження торкнуться також спортивних трансляцій і конопоказу.

Плановане законодавство, яке зараз широко обговорюють у Лондоні, може дозволити провідним телевізійним гравцям Америки, таким як “Дісней” і “Америка онлайн – Тайм ворнер” купити комерційного (як прийнято називати у Великобританії – незалежного) телеканала “Ай-Ті-Ві”. З іншого боку велика газетна група США може заволодіти “П”ятим каналом”. Деякі телеорганізації і Бі-Бі-Сі, зокрема, побоюються, що після таких угод іноземні виробники перестануть продавати права на свої шоу, позбавляючи британські канали цікавих передач. Наприклад, шоу “Друзі” виробляє “Америка онлайн – Тайм ворнер”. І для показу в Британії його купує Бі-Бі-Сі, для свого “Четвертого каналу”. Як тільки американці куплять місцевий “Ай-Ті-Ві”, вони відмовлять Бі-Бі-Сі і показуватимуть свій продукт на своєму каналі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
577
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду