HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів

HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів

13 Грудня 2017
1878
13 Грудня 2017
16:51

HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів

1878
В Україні запустився новий сервіс для журналістів і представників прес-служб – HelpSMI, який дозволяє журналістам швидко отримувати коментарі до статей, знаходити гостей для теле- і радіоефірів, черпати ідеї та натхнення для нових матеріалів від спілкування з експертним співтовариством.
HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів
HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів

Про це «Детектору медіа» повідомили в Українській асоціації медіабізнесу.

Своєю чергою PR-фахівцям надається можливість заробляти згадки в ЗМІ завдяки своєчасному наданню якісної інформації.

За перші два тижні до проекту долучилося 260 людей. Серед них представники 12 телеканалів, 5 радіостанцій, 4 інформаційних агенцій і численних Інтернет-ЗМІ.

Експертна база HelpSMI наразі складається з працівників 15 PR-агенцій, 15 бізнес-асоціацій загального і вузького профілів, 11 дослідницьких установ, декількох державних органів, неурядових організацій, директорів та маркетологів приватних компаній. Завдяки HelpSMI редактору проекту «ЕнергоНЕзалежність» на 5 каналі Наталії Чуріковій вдалося знайти експертів для участі в телеефірі, йдеться в повідомленні.

В усьому світі журналісти стикаються з одними і тими ж проблемами. Перш за все - це жорсткі дедлайни і безвідповідальність експертів, які погодилися на співпрацю. Деякі прес-служби можуть не вийти на зв'язок у потрібний момент, інші ж спочатку погоджуються дати коментар, а потім місяцями його затверджують усередині структури. Буває і так, що PR-менеджери просто забувають про свої обіцянки. Є експерти, які не поважають право редакції на останнє слово, переписують живий оригінальний текст вздовж і впоперек, перетворюючи його на щось абсолютно нечитабельне.

«HelpSMI - це спроба вивести двосторонню комунікацію PR фахівців і журналістів на якісно новий рівень. Ми хочемо допомогти людям виконувати щоденні завдання швидше, краще, без зайвого стресу», - говорить засновник сервісу та піар-консультант Анастасія Ширіна.

У журналістів з'явиться можливість написати одного листа замість десяти. І отримати не п'ять, а двадцять п'ять коментарів на потрібну тему. А потім обрати найкращі. Так і пул знайомих експертів можна розширити, і матеріали виходитимуть різноманітні.

Що стосується PR-менеджерів, то кожен з них хоча б раз, але стикався із наступною ситуацією. Вийшов чудовий сюжет у прайм тайм на близьку тему, а представника компанії там чомусь немає. Як із цим боротися? Крім розширення мережі контактів завдяки щоденній роботі й відвідування професійних заходів, можна просто оперативно відповідати на існуючі реальні запитання журналістів. Потенційно кожен фахівець з комунікацій буде отримувати набагато більше запитів на інформацію, ніж раніше. Можна буде вибрати найцікавіші і поборотися за згадки у авторитетних ЗМІ. Сервіс дозволяє PR-менеджерам вчасно дізнаватися про майбутні сюжети і пропонувати своїх спікерів у якості героїв. Крім того, завдяки програмі поділитися знаннями зможуть і незалежні експерти, тобто дослідники, блогери, у яких немає під керівництвом власного піар-відділу, але є що сказати.

«Ми створили програму, яка дозволяє журналістам оформлювати запити і одним кліком надсилати їх усім тематичним експертам, які зареєструвалися у системі. Реєстрація не займає і п'яти хвилин. Найближчим часом ми намагатимемося популяризувати сервіс і набрати велику кількість користувачів, щоб на кожний запит знайшовся компетентний знавець», - наголошують засновники сервісу.

Планується монетизувати проект шляхом запровадження платної підписки. Але засновники обіцяють, що це відбудеться не раніше, ніж через рік, і плата за користування послугами буде символічною.

Як повідомляв «Детектор медіа», в листопаді відкрився стартап PenAll – перша українська платформа публікацій як журналістів-профі, так і новачків. Відтепер кожен, кому є що сказати, матиме змогу зайти на сайт і додати публікацію, яку також зможуть почитати всі бажаючі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду