Віртуальні новини – цілком реально

26 Листопада 2001
772
26 Листопада 2001
09:44

Віртуальні новини – цілком реально

772
В „Інтерньюз-Україна” стартував проект обміну регіональними новинами „Віртуальна Агенція Новин”. Чому віртуальна? Тому що новини самі по собі будуть абсолютно реальними, а от спосіб їхнього виробництва дещо відрізнятиметься від звичайних агенцій. Кореспондентами тут працюють не „особи з диктофонами чи фотоапаратами, які постійно щось запитують”, а цілі радіостанції та телекомпанії.
Віртуальні новини – цілком реально
А в результаті отримуємо ТАКУ стрічку новин, якої ще ні в кого в цій країні не було. Жодна агенція в Києві не буде оплачувати роботу, скажімо, 10 кореспондентів в Одесі, Харкові, Тернополі і в інших регіонах. Інтерньюз теж не буде, але з інших причин. Партнери проекту - місцеві електронні ЗМІ - вже мають свій штат журналістів, а, значить, є можливість використовувати зібрану ними інформацію на користь всіх учасників проекту.

З 19 по 23 листопада в Інтерньюзі зібралися на семінар шеф-редактори та системні адміністратори 15 регіональних теле- і радіокомпаній. Саме вони будуть першими учасниками проекту, саме на них покладаються великі надії. Ці компанії отримали від Інтерньюзу комп’ютерну програму „Фабрика Новин”, яка дозволяє значним чином покращити і систематизувати процес виробництва новин. Подібні програми, так званий „віртуальний ньюзрум”, є на закордонних телекомпаніях. Але для наших ЗМІ вони у більшості недоступні, адже коштують в середньому пару-трійку сотень тисяч умовних одиниць. Партнери Інтерньюзу, звичайно, отримали цей продукт безкоштовно.

На семінарі дуже детально розглядалися всі ланки проекту обміну новинами, робота з програмою „Фабрика Новин”, її використання, особливості, переваги тощо. А переваг багато:

- працюючи в „Фабриці”, кожен учасник процесу створення новин може побачити, в якому стані випуск зараз – в будь-який момент;

- кожен точно знає свої завдання і може виконувати тільки їх;

- шеф-редактор може зі свого робочого місця контролювати діяльність всіх журналістів, які працюють за іншими комп’ютерами.

- зникає проблема папірців: „тут читати, тут не читати...”;

- відсилаючи новини в Центр обробки новин, що базується в Інтерньюзі, можна обмінюватися інформацією і досвідом зі своїми колегами з інших міст, а, значить, робити свої новини більш змістовними, більш якісними.

Проект передбачає створення інформаційної інтернет – сторінки, повний доступ до якої матимуть лише учасники проекту обміну новинами. Цей ресурс, на думку організаторів, може стати першим в Україні повноцінним джерелом, в якому буде представлена повна інформаційна картина життя регіонів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
772
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду