Польща може екстрадувати до США українця, якого звинувачують у піратстві

Польща може екстрадувати до США українця, якого звинувачують у піратстві

1 Березня 2017
1421
1 Березня 2017
16:55

Польща може екстрадувати до США українця, якого звинувачують у піратстві

1421
Варшавський окружний суд погодився на екстрадицію до США українця Артема Вауліна, власника однієї із найбільших у світі торрент-толоки KickassTorrents. Американці мають намір висунути йому звинувачення у порушенні авторських прав та відмиванні грошей. Ваулін знаходиться у лікарні неподалік Варшави
Польща може екстрадувати до США українця, якого звинувачують у піратстві
Польща може екстрадувати до США українця, якого звинувачують у піратстві

Про це повідомляє «Польське радіо».

Як зазначено, законність екстрадиції має підтвердити суд у двох інстанціях, можливе також оскарження рішення у Верховному суді. Якщо суди в обох інстанціях погодяться на видачу українця, то остаточне рішення прийматиме міністр юстиції.

Як повідомили у варшавському суді, «у зв’язку зі складністю та об’ємом справи, оголошення обґрунтування цього рішення розтягнеться на термін до 7 днів».

Харків’янина Артема Вауліна затримали польські прикордонники. 21 липня 2016 року на летовищі ім. Ф. Шопена. Процес у справі його екстрадиції триває вже майже 5 місяців.

Власник інтернет-толоки KickassTorrents та його адвокати від початку стверджували, що 30-річний чоловік має серйозні проблеми із хребтом, йому важко пересуватися і українцю потрібний постійний лікарський нагляд, а тому він не в стані брати участь у наступних засіданнях суду. У зв’язку із цим процеси у листопаді та грудні не відбулися.

Чоловік спочатку перебував під вартою, але через погіршення стану здоров’я його перевезли до однієї із лікарень неподалік Варшави. Там також відбулося засідання, на якому окружний суд погодився на його екстрадицію.

За словами американської генеральної прокуратури, Артем Ваулін, який у 2008 року виклав у вільний доступ системі BitTorren стоні мільйонів файлів із музикою та фільмами, комп’ютерними іграми та телепрограмами, надав доступ до їхнього завантаження через веб-мережу. Йому інкримінують діяльність, що викликала збитки правовласників на суму 1 млрд доларів, а також відмивання грошей.

У США українцю загрожує до 5 років позбавлення волі за порушення авторських прав і до 20 – за відмивання грошей.

Згідно зі статистикою, торрент-толоку KickassTorents щомісяця відвідує до 50 млн інтернет-користувачів. Станом на липень 2016 року сайт посідав 68 місце за відвідуваністю у світі згідно з глобальним рейтингом Alexa.

Нагадаємо, у ЄС заявили, що хочуть, аби Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти. В ЄС вважають, що Україна повинна внести зміни в законодавство, щоб передбачити покарання для причетних до підтримки і створення піратських сайтів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду