До 28 вересня – прийом заявок на регіональну стипендіальну програму для журналістів від «Радіо Свобода»

До 28 вересня – прийом заявок на регіональну стипендіальну програму для журналістів від «Радіо Свобода»

12 Вересня 2016
749
12 Вересня 2016
16:25

До 28 вересня – прийом заявок на регіональну стипендіальну програму для журналістів від «Радіо Свобода»

749
«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» приймає заявки для участі в регіональній стипендіальній програмі для журналістів на 2016/2017 роки
До 28 вересня – прийом заявок на регіональну стипендіальну програму для журналістів від «Радіо Свобода»
До 28 вересня – прийом заявок на регіональну стипендіальну програму для журналістів від «Радіо Свобода»

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

Мета програми полягає в тому, щоб допомогти активним журналістам із країн «Східного партнерства» ЄС професійно розвиватися.

Учасниками можуть стати місцеві журналісти з України, Вірменії, Білорусі та Молдови.

Програма базується на місії Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода сприяти незалежній і об’єктивній журналістиці, а також підтримувати демократію і права людини. Програма фінансується за рахунок гранту від посольства США в Чехії.

У 2015/2016 роках регіональним стипендіатом від України стала Ольга Комарова.

Стипендіатів обиратимуть із країн «Східного партнерства» ЄС та спрямують до місцевого бюро Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. Вони будуть залучені у повсякденну роботу редакції, де працюватимуть на постійній основі. Робота полягатиме в створенні матеріалів та мультимедійних продуктів під наглядом та наставництвом досвідчених професіоналів.

Очікується, що після цієї програми стипендіати покращать свої журналістські навички, розширять професійний кругозір та поглиблять розуміння проблем і завдань, з якими стикається їхня країна. Також вони краще зрозуміють роль незалежних ЗМІ у своєму регіоні.

Стипендіальна програма триватиме 8 місяців, орієнтовно з 2 листопада 2016 року по 30 червня 2017 року. Вона включатиме відвідування штаб-квартири Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода в Празі з метою додаткового професійного розвитку.

На час програми переможець отримуватиме щомісячну стипендію – розмір відповідатиме шкалі заробітної плати конкретного бюро. Також покриватимуться кошти на дорогу і проживання для поїздки в Прагу. Тим стипендіатам, які будуть змушені переїхати до столиці, щоби працювати в місцевому бюро, можуть тимчасово надати корпоративну квартиру.

Як податись:

Мають право подаватися журналісти з України, Вірменії, Білорусі, Грузії і Молдови.

Всі необхідні для подачі заявки матеріали потрібно надіслати англійською мовою на електронну пошту hokuvovaj@rferl.org до 28 вересня 2016 року.

Повний комплект документів повинен включати наступні матеріали:

  1. Мотиваційний лист, в якому потрібно вказати причини, які спонукали заявника брати участь у програмі, описати коло журналістських інтересів та попередній досвід, що може бути важливим для участі в програмі, а також професійні цілі заявника після завершення Програми.
  2. CV, в якому вказати особисті дані, досвід роботи, освіту й володіння мовами. (Знання англійської мови не вимагається).
  3. Зразки двох робіт, створених та опублікованих протягом останніх 12 місяців, включно з деталями про публікацію (дата, ЗМІ).

Крім того, із заявниками може зв’язатися представник Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода для інтерв’ю – особисто, по телефону або по скайпу в рамках процесу подачі заявок.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду