Сюмар заявила, що Мінінформполітики повинно подавати до суду на антиукраїнські ЗМІ

Сюмар заявила, що Мінінформполітики повинно подавати до суду на антиукраїнські ЗМІ

9 Вересня 2016
1522
9 Вересня 2016
12:41

Сюмар заявила, що Мінінформполітики повинно подавати до суду на антиукраїнські ЗМІ

1522
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт») заявила, що її Комітет чекає звіту Міністерства інформаційної політики, які заходи були зроблені для захисту українського інформаційного простору.
Сюмар заявила, що Мінінформполітики повинно подавати до суду на антиукраїнські ЗМІ
Сюмар заявила, що Мінінформполітики повинно подавати до суду на антиукраїнські ЗМІ

Про це вона заявила з трибуни парламенту 9 вересня.

«В мене виникло дуже багато питань про професійний рівень нашого уряду. Пані Джаппарова розповідала нам, як повинні діяти народні депутати і які закони вони мають приймати. Сьогодні Мінінформполітики, на яке ми виділяємо кошти, просто має робити свою роботу. Відповідний моніторинг і експертизу. І далі йти до суду, а вже він має всі можливості застосовувати заходи до тих ЗМІ, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, пропагують війну», - заявила Вікторія Сюмар.

Вона також обурена тим, що перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне  Джапарова вказує, що необхідно прийняти закони, «аби вони могли відбирати ліцензії».

«Такий професійний рівень виконавчої влади дуже серйозно турбує. В мене виникає дуже багато питань щодо того, чим сьогодні займається Мінінформполітики. Пані Джаппарову взагалі перший раз чую. Ми чекаємо на комітеті звіт Мінінформполітики про те, які заходи були ним зроблені для захисту українського інформаційного простору», - наголосила Вікторія Сюмар. 

Нагадаємо, після підпалу будівлі НІСу, який готує програми для «Інтера» Президент Петро Порошенко заявив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого засобу масової інформації мають оцінюватися в рамках закону.

«Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», - підкреслив президент.

На переконання глави держави, для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні.

«Прошу, Олександре Валентиновичу, скоординувати позицію з парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання», - сказав Президент України, звертаючись до голови РНБО Олександра Турчинова.

Глава держави наголосив, що Служба безпеки України має забезпечити відповідне інформаційне і аналітичне забезпечення. 

Водночас глава МВС Арсен Аваков заявив, що «Інтер» продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою. Міністр стверджує, що телеканал «Інтер» контролюється народним депутатом («Опозиційний блок»), одним з власників каналу Сергієм Льовочкіним і критикує тільки партію «Народний фронт» та проукраїнські сили. При цьому він заявив, що не стверджує, що із одним з власників каналу «Інтер» Сергієм Льовочкіним домовився Президент України Петро Порошенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду