Суд у справі Бузини перенесено на  невизначений термін

Суд у справі Бузини перенесено на невизначений термін

13 Квітня 2016
1264
13 Квітня 2016
14:56

Суд у справі Бузини перенесено на невизначений термін

1264
Розгляд справи у вбивстві скандального публіциста Олеся Бузини перенесено на невизначений термін після того, як адвокат підозрюваних у вбивстві Андрія Медведька та Дениса Поліщука Андрій Федур подав клопотання про відвід судді Новака від розгляду справи.
Суд у справі Бузини перенесено на  невизначений термін
Суд у справі Бузини перенесено на  невизначений термін

Про це повідомляє «Укрінформ».

Сьогодні, 13 квітня, Печерський районний суд Києва повинен був розглянути клопотання прокурора про взяття додаткової біологічної експертизи у підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука, але адвокат підозрюваних Андрій Федур надав судді звернення, яке йому надійшло від представника потерпілої - матері вбитого Олеся Бузини, в якому йдеться про те, що вона висловлює бажання бути присутньою на судових засіданнях у справі вбивства її сина.

Суддя не взяв до уваги звернення і продовжив судове засідання. Тому Андрій Федур подав клопотання про відвід судді Новака від справи.

Суд перенесено на невизначений термін для призначення іншого судді для розгляду справи.

Нагадаємо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі будинку по вулиці Дегтярівській, в якому він жив. Підозрювані у вбивстві Андрій Медведько і Денис Поліщук були затримані 18 червня 2015 року після того як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про розкриття вбивства.  Суд призначив їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі підозрювані перебувають під домашнім арештом.

У лютому прес-служба прокуратури Одеської області повідомила, що «Генеральною прокуратурою України здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні по п.12 ч.2 ст.115 (вбивство) Кримінального кодексу України доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Одеській області». У відповідь заступник Генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе заявив, що не згодний із рішенням Генеральної прокуратури України (ГПУ), згідно з яким розслідування вбивства публіциста Олеся Бузини передається до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду