Протягом року буде збільшено фінансування «Укрінформу» і здійснено рестарт каналу UATV - МІП

Протягом року буде збільшено фінансування «Укрінформу» і здійснено рестарт каналу UATV - МІП

9 Лютого 2016
2976
9 Лютого 2016
16:23

Протягом року буде збільшено фінансування «Укрінформу» і здійснено рестарт каналу UATV - МІП

2976
Міністерство інформаційної політики (МІП) України у 2016 році планує збільшити фінансування інформаційного агентства «Укрінформ» та здійснити рестарт телеканалу іномовлення Ua/tv. МІП планує, що ці ЗМІ активно займатимуться популяризацією України та її цінностей у світі.
Протягом року буде збільшено фінансування «Укрінформу» і здійснено рестарт каналу UATV - МІП
Протягом року буде збільшено фінансування «Укрінформу» і здійснено рестарт каналу UATV - МІП

Про це заявила на прес-конференції 9 лютого радниця міністра з питань стратегічних комунікацій Аліна Фролова, повідомляє «Укрінформ».

«Популяризація України та її цінностей у світі - це великий блок, яким будемо займатися у 2016 році. Він складається з трьох основних напрямків: розвиток Українського національного інформаційного агентства Укрінформ, рестарт телеканалу іномовлення UATV, розробка і реалізація концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі»,- сказала Аліна Фролова.

За її словами, в «Укрінформі» в 2016 році планується введення ще чотирьох мов (наразі новини інформагентства виходять українською, російською, англійською, іспанською, німецькою та китайською). Планується запустити китайську, французьку, польську редакції, а також запуск японської версії сайту. 

Аліна Фролова повідомила, що доходи агентства буде збільшено вдвічі порівняно з минулим роком, «що зробить його більш ефективним».

Відносно рестарту телеканалу іномовлення UATV вона зауважила, що планується запуск англомовної редакції і буде зроблено акцент на запуски міжнародної кореспондентської мережі. За її словами, планується збільшення покриття каналом майже втричі та збільшення глядацької аудиторії також втричі.

Радниця міністра повідомила, що в цьому році планується укласти близько 55 контрактів з кабельними операторами інших країн.

Нагадаємо, Закон «Про систему іномовлення України» було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив главу держави, що за два місяці буде завершено реформу іномовлення в Україні. «Про Україну мають знати не тільки як про країну, в якій зараз є велика кількість проблем, а й про її історію, культуру, привабливість, хороший інвестиційний клімат, можливості туризму і про те, що тут живуть добрі і хороші люди», – сказав він. 

Система іномовлення включає національне інформаційне агентство «Укрінформ» і Мультимедійну платформу іномовлення України, що буде створена на базі ДТРК «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”». ТОВ «Банківське телебачення» як база для іномовлення до закону не потрапило.  

Міністерство інформаційної політики зареєструвало Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення» як юридичну особу і оголосило конкурс на посаду керівника. Про це сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець 3 лютого на засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, представляючи звіт за 2015 рік. 

Фото - hyser.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2976
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Регина
2521 дн. тому
В интернете много мошенников - https://plut.com.ua/, поэтому лишний раз лучше проверить, чем стать жертвой мошенничества.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду