Сепаратисти у Луганську створили власний центр «інформаційних військ»

Сепаратисти у Луганську створили власний центр «інформаційних військ»

12 Березня 2015
3100
12 Березня 2015
14:41

Сепаратисти у Луганську створили власний центр «інформаційних військ»

3100
Сепаратисти у Луганську створили власний центр «інформаційних військ»
Сепаратисти у Луганську створили власний центр «інформаційних військ»

У Луганську, який знаходиться під контролем сепаратистів так званої «ЛНР», був відкритий блогер-центр, який покликаний, як заявляють його засновники, «прорвати інформаційну блокаду» щодо висвітлення подій на контрольованій терористами території Луганської області. Про це повідомляє сепаратистське видання «Луганский информационный центр».

 

Як повідомляється, на перші збори блогер-центру, приміщення для якого надало молодіжне інформагентство «Исток», прийшли близько 20 осіб.  Керівник центру Дмитро Кукарський заявив, що адміністраторами в більшості луганських груп у соціальних мережах є не луганчани або луганчани, які проживають не на території «ЛНР». За його словами, через це велика частина інформації - необ'єктивна і «не відповідає нашим реаліям». Він закликав присутніх «прорвати»  інформаційну блокаду.

 

Блогери, за його словами, повинні підключитися до висвітлення будь-яких інформаційних приводів «ЛНР». Дмитро Кукарський також заявив, що у центрі буде «школа молодого блогера», де навчатимуть початківців. У якості «викладачів» виступлять журналісти видання «Луганский информационный центр». Він також додав, що проект блогер-центру базуватиметься на групі в соціальній мережі «ВКонтакте» «Столичный Луганск».

 

Нагадаємо, 10 березня так звана «рада міністрів» «ЛНР» прийняла постанову «Про обмеження мовлення деяких телеканалів на території ЛНР», якою заборонено мовлення 23 українських телеканалів, а також російського телеканалу «Дождь».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду