Головред газети «Дружковский рабочий» підтвердив, що наклад друкується в окупованому Донецьку

Головред газети «Дружковский рабочий» підтвердив, що наклад друкується в окупованому Донецьку

26 Січня 2015
6799
26 Січня 2015
15:01

Головред газети «Дружковский рабочий» підтвердив, що наклад друкується в окупованому Донецьку

6799
Головред газети «Дружковский рабочий» підтвердив, що наклад друкується в окупованому Донецьку
Головред газети «Дружковский рабочий» підтвердив, що наклад друкується в окупованому Донецьку

Головний редактор муніципальної газети «Дружковский рабочий» міста Дружківки (Донецька область)  Борис Южик підтвердив, що наклад видання друкується в окупованому сепаратистами Донецьку. Про це він сказав в сюжеті «ТСН.Тиждень» (канал «1+1») за 25 січня.

 

Журналістка Галина Сергеєва зазначає у сюжеті «Життя звільненої Дружківки», що єдиною проблемою головреда видання Бориса Южика є доставка накладу з Донецька до Дружківки. «Єдине що, тепер вивіз почався...Паспорти треба оформлювати, побачимо як буде», - сказав він.

 

У сюжеті йдеться також про те, що активісти Дружківки протестують проти державного фінансування газети «Дружковский рабочий», яка під час окупації міста бойовиками друкувала публікації на теми сепаратизму.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 січня в місті Дружківці відбувся мітинг проти бюджетного фінансування цього видання. Організовані громадської радою «Віче» активісти, які зібралися біля Дружківської міської ради, заявили, що міська муніципальна газета «Дружковский рабочий» прийняла сторону сепаратистів під час захоплення терористами влади у місці і зробила це не під тиском.

 

Цього року, за словами активіста Павла Островського, на фінансування комунальної газети місцева влада планує виділити 587 тис. грн. Він повідомив, що «Дружковский рабочий» друкується на поліграфічному підприємстві у Донецьку, окупованому терористами «ДНР», тобто бюджетні кошти перераховуються на територію, що не контролюється українською владою.

 

У сюжеті «ТСН.Тиждень» демонструється випуск «Дружковского рабочего» за 3 липня 2014 року, де під «шапкою» видання було розміщено прапор «ДНР».  У тому ж числі видання була опублікована  стаття, що Україна ніколи не мала своєї державності.

 

«Тільки тому, що тут був прапор, я - сепаратист і все», - поскаржився головред газети Борис Южик. Він заявив, що публікував подібні речі з примусу «автоматників», які чотири доби протримали його в підвалі.

 

Водночас у сюжеті «ТСН» вийшло відео, де пан Южик на нараді у міськвиконкомі відстоював ідеї терористів.

 

Громадські активісти повідомили «ТСН.Тиждень», що ще у березні 2014 року газета опублікувала твори учнів на тему сепаратизму, які дітям задавали писати вчителі місцевої школи №6. Зокрема, у публікації є такі фрази: «За нас все решила кучка майдановцев. Теперь пришло время нам делать выбор» та «Единственным выходом из сложившейся ситуации остается раскол Украины».

 

Як зазначається в сюжеті, жодного з вчителів не звільнено. «Ці твори вони видають за особисті думки дітей», - йдеться у сюжеті.

 

«Що стосується мене як директора школи...Ми не відчували, що живемо в окупації», - заявила директор школи №6 та депутат Дружківської міськради Тетяна Кулик.

 

Також у сюжеті «ТСН. Тиждень» розповідається історія дружківського пенсіонера Анатолія Водолазького, який у часи окупації «ДНР» один вийшов з українським прапором на головну площу. Там він простояв лише 10 хвилин - його забрали бойовики, кілька діб тримали в місцевому «гестапо» і жорстоко били. Як повідомила журналістка Галина Сергеєва, про мужність чоловіка жодна з трьох місцевих газет - ані «Дружковский рабочий», ані дві приватні газети - не написали.

 

Нагадаємо, 25 січня, у день, коли сюжет «Життя звільненої Дружківки» виходив у вечірньому випуску новин «ТСН», телеканал зник з трансляції у місцевих кабельних мережах. Як зазначали в ТСН, місцеві активісти переконані, що за відключенням телеканалу стоїть команда мера Валерія Гнатенка, який боїться втратити посаду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду