Редактор чернівецького сайту новин Buknews Юрій Чорней звернувся до СБУ через погрози

Редактор чернівецького сайту новин Buknews Юрій Чорней звернувся до СБУ через погрози

12 Серпня 2014
4326

Редактор чернівецького сайту новин Buknews Юрій Чорней звернувся до СБУ через погрози

4326
Редактор чернівецького сайту новин Buknews Юрій Чорней звернувся до СБУ через погрози
Редактор чернівецького сайту новин Buknews Юрій Чорней звернувся до СБУ через погрози

Редактор інформаційного порталу Buknews Юрій Чорней звернувся до Управління СБУ в Чернівецькій області із заявою, що він регулярно отримує дзвінки з невідомих йому номерів із повідомленнями, схожими на погрози розправою. Про це йдеться у його заяві, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

За словами пана Чорнея, йому телефонували 15 чи 16 разів з 10 різних номерів, які часто відрізняються тільки однією цифрою. «На більшість дзвінків я не відповідав. А на ті, на які відповів - спочатку нічого не було чути, а потім вмикався якийсь автомат, який казав щось англійською мовою. Здається, лише два слова, але одне з них було - «die» («помри» - англ. - прим. ТК). Схоже, що це хтось вніс мій номер телефону в програму автоматичного додзвону чи голосову почту. Бо скільки я не передзвонював на ті номери - то вмикалась голосова пошта або просто вибивало зв'язок», - йдеться у заяві.

 

Юрій Чорней також наголосив, що відчуває побоювання за своє життя у зв'язку зі збільшенням випадків подання на журналістів Чернівецької області до суду через їхню діяльність.

 

Громадська організація «Юридичний захист ЗМІ в Чернівецькій області» звернулась з аналогічною заявою до керівництва УСБУ в Чернівецькій області з проханням ініціювати перевірку викладених в заяві фактів та взяти під особистий контроль вивчення ситуації з погрозами Юрію Чорнею. У випадку виявлення протиправних дій щодо журналіста, юристи просять СБУ вжити всіх необхідних заходів відповідно до чинного законодавства України.

 

Нагадаємо, в червні голова Громадської ради при УСБУ в Чернівецькій області, представник ОО «Майдан» Володимир Вакарюк подав позов проти місцевих видань - газети «Час», інтернет-видань «БукІнфо», BukNews і незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова на загальну суму 1 мільйон гривень. Пізніше він відмовився від грошової компенсації, і вимагає лише спростування матеріалів від вищезгаданих ЗМІ, на низку з яких він також подав заяву до міліції. Він заявив, що не вважає своїх відповідачів журналістами.

 

27 червня на спільному розширеному засіданні Чернівецька обласна організація Національної спілки журналістів та Незалежна медіапрофспілка України, а також головні редактори місцевих ЗМІ Чернівецької області висловили занепокоєння тим, що судова гілка влади Буковини розгорнула війну з медіа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4326
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду