Невідомі захопили журналіста у «полон» біля кабінету губернатора Миколаївщини (ВІДЕО)

Невідомі захопили журналіста у «полон» біля кабінету губернатора Миколаївщини (ВІДЕО)

5 Червня 2014
3208

Невідомі захопили журналіста у «полон» біля кабінету губернатора Миколаївщини (ВІДЕО)

3208
Невідомі захопили журналіста у «полон» біля кабінету губернатора Миколаївщини (ВІДЕО)
Невідомі захопили журналіста у «полон» біля кабінету губернатора Миколаївщини (ВІДЕО)

4 червня в Миколаївській обласній держадміністрації (ОДА) після засідання, на якому керівництво ОДА зустрічалося з представниками бізнесу, щоб виробити стратегію надання фінансової допомоги миколаївським військовослужбовцям, стався напад на журналіста інтернет-видання «Новости N» Олександра Влащенка. Про це повідомляє сайт видання.

 

До закінчення заходу Олександр Влащенко залишив малий зал ОДА. За ним попрямували двоє невідомих молодиків, одягнених у темні брюки і світлі сорочки. У одного на шиї з лівого боку красувалася татуювання.

 

Невідомі наздогнали кореспондента в коридорі четвертого поверху, поцікавилися метою його присутності на засіданні і зажадали, аби журналіст пред'явив їм своє посвідчення. Після цього молодики почали вимагати у пана Влащенка, щоб той видалив всі свої знімки та відеозаписи, зроблені на заході. Коли журналіст відмовився, невідомі почали погрожувати, що записи все одно вилучать. На прохання кореспондента представитися невідомі відповідали тільки: «Ми громадськість» і «Ми народ».

 

У момент нападу на журналіста з кабінету губернатора Миколи Романчука вийшов прес-секретар очільника області Олексій Кочубей. Журналіст звернувся до нього за допомогою: просто в стінах облдержадміністрації невідомі нападають, вимагають видаляти матеріали з заходу, на який ж ОДА запросила кореспондента видання «Новости N». Реакції з боку прес-секретаря не було. У цей час зі свого кабінету вийшов губернатор Микола Романчук. Олександр Влащенко звернувся за допомогою безпосередньо до нього, однак пан Романчук, не дослухавши, заявив: «Я до цього не маю жодного відношення», і пішов.

 

Коли журналіст дістав телефон, щоб подзвонити редактору, один з двох нападників вирвав мобілку в нього з рук. Це супроводжувалося грубістю і погрозами, одна з яких звучала приблизно так: «Я тобі поламаю руки».

 

Невідомі повели Олександра Влащенка до кабінету прес-секретаря губернатора, щоб, підключивши камеру до комп'ютера, видалити файли. Прес-секретар губернатора Олексій Кочубей не зробив жодних спроб для захисту журналіста від протиправних дій. Натомість добровільно віддав невідомим свій  мобільний телефон для перевірки. По поведінці пана Кочубея було видно, що йому інцидент був неприємний, але він не зробив жодної спроби з'ясувати особи нападників.

 

Олексій Кочубей подзвонив людині, якого назвав «айтішником», і викликав його у своїй кабінет. Потім він пішов з кабінету, залишивши журналіста наодинці з двома невідомими, які були налаштовані по відношенню до нього явно агресивно.

 

«Айтішник» забрав спочатку флеш-карту з камери, потім прийшов за диктофоном. Один з цих людей кудись віддалився, другий залишився разом з Олександром Влащенком. «У полоні» журналіст знаходився близько двох годин. Коли «айтішник» приніс флеш-карту і диктофон, виявилося, що всю інформацію з них вилучено.

 

 

Нагадаємо, 30 травня в Центральному районному суді м.Миколаєва представники установи та міліціонери перешкоджали роботі журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду