На мітингу Партії регіонів камеру СТБ закидали сніжками (ДОПОВНЕНО)

На мітингу Партії регіонів камеру СТБ закидали сніжками (ДОПОВНЕНО)

14 Грудня 2013
11242

На мітингу Партії регіонів камеру СТБ закидали сніжками (ДОПОВНЕНО)

11242
На мітингу Партії регіонів камеру СТБ закидали сніжками (ДОПОВНЕНО)
На мітингу Партії регіонів камеру СТБ закидали сніжками (ДОПОВНЕНО)

На мітингу Партії регіонів камеру СТБ засипали снігом. Міліція на це не реагувала, повідомила в сюжеті пограми «Вікна-новини» журналістка Ірина Заєць.   

 

13 грудня вона готувала матеріал про те, як у Приірпінні та інших містах працівників бюджетної сфери «запрошують» до Києва на мітинг Партії регіонів.

 

Разом із учасниками мітингу знімальна група вирушила до Маріїнського парку. Тут на очах у міліції та сотень учаснків акції камеру СТБ закидали снігом. Зробили це молодики у спортивних костюмах.

 

«На вході перевіряють сумки. На виході - багато міліції та хлопців спортивної статури. Камеру "Вікна-Новини" тут закидають снігом, демонструючи ставлення до працівників ЗМІ, - зазначає журналіст. - ППС-ники та правоохоронці, яких завезли напередодні лише в Приірпіння у кількості понад 600 осіб, на агресію з боку мітингувальників до журналістів не реагують. "Ми не бачили," - пояснюють, чому бездіють. Вони стверджують, що нікого не охороняють. У відповідь на запитання, які на них покладені функції - правоохоронці красномовно відвертаються від журналістів».

 

Із сюжетом «Вікон-новин» можна ознайомитися тут. Інцидент зі знімальною групою - на 3:47 хв. відео:

 

 

Як розповіла у коментарі «Детектор медіа» Ірина Заєць, агресивно на мітингу зустріли саме її та оператора Олександра Альбінського. Знімальна група СТБ вирішила поспілкуватися з молодиками у спортивному вбранні вже на зворотній дорозі з Маріїнськго парку.

 

«Ми побачили хлопців, які поряд із численними правоохоронцями шикувалися під команду "перший-другий", і вирішили, що такі подробиці згодяться для репортажу, - каже пані Заєць. - Зауваживши нас, вони почали ховати обличчя. Я запитала в одного з юнаків, навіщо він це робить. Коли записувала інтерв`ю з ним, у наш бік полетіли сніжки».

 

За словами журналістки, після кількох сніжок, одна з яких вцілила в камеру, ледве не пошкодивши прикліплений мікрофон, вона покликала на допомогу міліцію. У відповідь охоронці порядку повідомили Ірині Заєць, що вони нічого не бачили.

 

Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» щодо того, як на журналістів СТБ реагували інші герої сюжету, кореспондентка розповіла: «Агресія супроводжувала нас від початку і до кінця». Усе це, сказала пані Заєць, вона відобразила у сюжеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду