НСЖУ оголосила про прийом робіт на журналістський конкурс «Срібне перо»

НСЖУ оголосила про прийом робіт на журналістський конкурс «Срібне перо»

24 Липня 2013
5311

НСЖУ оголосила про прийом робіт на журналістський конкурс «Срібне перо»

5311
У конкурсі з’явилась нова номінація – «Медіа про медіа»
НСЖУ оголосила про прийом робіт на журналістський конкурс «Срібне перо»
НСЖУ оголосила про прийом робіт на журналістський конкурс «Срібне перо»

Національна спілка журналістів України (НСЖУ), зокрема, її Кримська республіканська організація, а також республіканський комітет АР Крим з інформації оголосили про прийом робіт на XII Міжнародний відкритий творчий конкурс журналістів «Срібне перо - 2013». Про це повідомили під час прес-конференції, що відбулася 24 липня в НСЖУ.

 

Голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко відзначив, що, попри численні проблемами, які нині виникають у професії, Спілка продовжує активно займатися творчими питаннями - підвищенням кваліфікації працівників ЗМІ, зусиллями в напрямку визнання журналістики творчою спеціальністю та організацією фестивалів і конкурсів, які дають змогу колегам продемонструвати свої здобутки. Серед пріоритетів - і творчий конкурс «Срібне перо».

 

За словами голови Кримської республіканської організації НСЖУ Людмили Хорошилової, конкурс «Срібне перо» виник в 1998 році і нині проходить за підтримки Ради міністрів АРК та Республіканського комітету з інформації. «Ми намагаємося не тільки визначити кращі роботи, а й показати Крим тим колегам, які приїжджають до нас на урочисту церемонію нагородження. Цей конкурс є унікальним, оскільки дає змогу змагатися різним засобам масової інформації - не лише друкованим, а й радіо, телебачення, інтернет-ЗМІ», - зауважила вона.

 

Щороку конкурс розширює географію і перелік номінацій. «Кілька років тому з'явилася номінація "Інтернет-журналістика", а цього року - "Медіа про медіа", присвячена проблемам сучасної журналістики», - зазначила Людмила Хорошилова.

 

Як повідомили організатори, на урочистій церемонії нагородження будуть присутні відомі журналісти з України, Росії та інших країн. Вони, зокрема, проведуть майстер-класи для колег. Очікується й участь делегації від Європейської федерації журналістів.

 

Олег Наливайко та Вадим Волченко під час прес-конференції підписали меморандум про співпрацю між НСЖУ та Республіканським комітетом АРК з інформації.

 

«Спілка має великий досвід у налагодженні співпраці з багатьма громадськими організаціями, і це дієвий механізм об'єднання зусиль для вирішення актуальних проблем галузі. Вперше ми укладаємо меморандум із державною організацією, оскільки Кримська автономія має свою специфіку. Ми відчуваємо, що можемо підтримати партнерів інформаційно. Крім того, всі ці роки конкурс "Срібне перо" відчував підтримку з боку влади, тож наша співпраця є вже тривалою», - прокоментував Олег Наливайко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду