Василь Яцура: „Успіх Телерадіоярмарку, який вже давно перетворився на своєрідний професійний Клуб, забезпечують його учасники”

12 Травня 2003
1356

Василь Яцура: „Успіх Телерадіоярмарку, який вже давно перетворився на своєрідний професійний Клуб, забезпечують його учасники”

1356
Напередодні IX Київського Міжнародного Телерадіоярмарку, що розпочинається в Києві в середу 14 травня, „Детектор медіа” зустрілася з президентом оргкомітету Ярмарку Василем Яцурою Напередодні IX Київського Міжнародного Телерадіоярмарку, що розпочинається в Києві в середу 14 травня, „Детектор медіа” зустрілася з президентом оргкомітету Ярмарку, редактором журналу „Телерадіокур’єр” Василем Яцурою.
Василь Яцура: „Успіх Телерадіоярмарку, який вже давно перетворився на своєрідний професійний Клуб, забезпечують його учасники”
Чому Телерадіоярмарку вдається збирати найбільшу в Україні аудиторію фахівців медіа-ринку? Що стане родзинкою цьогорічної програми? Як потрапити на Ярмарок тим, хто не встиг вчасно акредитуватися? Про це – в інтерв’ю з паном Василем.

–Традиційна й найбільша в Україні ділова зустріч професіоналів телерадіобізнесу – на підході. Скільки учасників і гостей Телерадіоярмарку-2003 прибуде цього тижня до Києва? Хто вони? З яких країн?

Кількість медіа-фахівців, які стануть учасниками Телерадіоярмарку-2003, сьогодні не назве ніхто. Більш-менш точну інформацію будемо знати тільки після Телерадіоярмарку, коли опрацюємо дані реєстрації. Головні причини нашого „незнання” прості й прозорі:

-Ми запрошуємо на Телерадіоярмарок всіх фахівців медіа-сфери, ми не проводимо платної акредитації, а умови реєстрації – максимально м’які.

-Запрошення на Телерадіоярмарок ідуть не тільки від „Телерадіокур’єра” як організатора, але й від усіх компаній-експонентів та організаторів спеціальних заходів.


-Окрім попередньої реєстрації учасників, у дні роботи Телерадіоярмарку – 14-17 травня – у Будинку кіно триватиме поточна реєстрація фахівців.


-Офіційними перепустками на Телерадіоярмарок-2003 є також 6000 запрошень, розісланих на корпоративні та персональні адреси медіа-організацій та медіа-фахівців.


–Але ж загальна картина учасників вам, очевидно, вже зрозуміла?

–Про те, що нам відомо. На підставі попередніх заявок ми вже виготовили понад 900 персональних беджів, але заявки від організацій все йдуть і йдуть. Скажімо, тільки сьогодні (8 травня) у першій половині дня ми отримали кілька десятків заявок, серед яких і колективні. Наприклад, у заявці від організатора Церемонії вручення нагород переможцям Міжнародного конкурсу телерадіопрограм і фільмів на правову і правоохоронну тематику “ЗОЛОТИЙ ГЕОРГІЙ” – 48 учасників з багатьох країн.

Поки що нам не відома кількість учасників, скажімо, Днів кабельного телебачення і багатоканальних цифрових ефірних технологій. Щоправда, 8-річний досвід проведення Телерадіоярмарку, дозволяє робити прогноз.

Як і минулого року, у різних заходах Телерадіоярмарку візьмуть участь кілька тисяч медіа-фахівців з України та 15-20 інших країн, серед яких – традиційні учасники Телерадіоярмарку, називаю за абеткою: Білорусь, Велика Британія, Грузія, Ізраїль, Італія, Казахстан, Литва, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, США, Франція, Чехія...

Про те, хто всі ці фахівці, можна говорити тільки узагальнено. З одного боку, представники „продавців” – керівники та провідні фахівці організацій, яким є що пропонувати: обладнання, теле-, кіно- і аудіопродукція, професійно-навчальні проекти, ідеї – одним словом, будь-що, чим можна зацікавити „споживачів”.

З іншого боку, представники, власне, „споживачів” – керівники та провідні фахівці різної спеціалізації телекомпаній, радіостанцій, інших організацій, що працюють на медіа-ринку України.

А тепер про принципову позицію „Телерадіокур’єра” як організатора професійної тусовки.

Кількість учасників залежить не від організатора Телерадіоярмарку, а тільки від двох основних чинників:

– від ситуації на ринку та попиту на комерційні пропозиції.

– від того, наскільки медіа-фахівці хочуть і готові хоча б раз на рік зустрічатися і спілкуватися у своєрідному професійному Клубі, на який вже давно перетворився Телерадіоярмарок.

Сьогодні ми точно знаємо, що така професійна зустріч потрібна і бажана. Про це свідчать не тільки виставкові експозиції різного спрямування (виставка технічного обладнання, ринок теле-, кіно-, аудіопродукції, секція медіа проектів), але й десятки конференцій, зборів, семінарів, презентацій, круглих столів, що мають пройти у рамках Телерадіоярмарку-2003.

В інформаційній підтримці Телерадіоярмарку-2003 беруть участь вітчизняні та зарубіжні спеціалізовані друковані та інтернет-видання, понад 60 регіональних телекомпаній, понад 30 радіостанцій. Точно знаю, вони це роблять не заради дипломів, які ми, звичайно, підготуємо і вручимо як тільки „оживемо” після ярмарку.

Ми не агітуємо за Телерадіоярмарок, ми тільки системно інформуємо про все, що планується у рамках найбільшої в Україні ділової зустрічі професіоналів медіа-ринку.

–Як компанія "Телерадіокур’єр" – як організатор Телерадіоярмарку – планує цього разу забезпечити традиційний успіх такого унікального заходу? Що стане родзинкою програми Ярмарку ?

–Успіх Телерадіоярмарку забезпечує не організатор, а його УЧАСНИКИ. Машиністи відповідають за рух, інше забезпечують інші. Родзинок багато. Для всіх, хто вже раніше працював на Телерадіоярмарку, достатньо інформації регулярних прес-релізів, щоб уявити роботу Телерадіоярмарку-2003.

–На відміну від минулого року, коли на успіх Ярмарку “спрацював” тимчасовий союзник – політика, т.б. березневі вибори до парламенту, рік 2003 є політично спокійнішим.

Чи стане Телерадіоярмарок -2003 цікавим і корисним? Що такого унікального сталося чи з'явилося на нашому медіа-ринку за рік, що минув після попереднього Ярмарку, що привабить професіоналів-медійників з різних регіонів до "відкритих дверей" IХ Телерадіоярмарку?

–Слава Богу, що Телерадіоярмарок НЕ МОЖЕ впливати на політику. На жаль, політика може впливати на учасників медіа-ринку, а значить, і на Телерадіоярмарок. Як гальмо або як прискорювач. Мріємо про політику, яка сприятиме розвитку українського медіа-ринку та професійному розвитку медіа-фахівців. Щодо наступних запитань, то вони явно для учасників Телерадіоярмарку.

Залишилося недовго...

–Що особливо варте уваги у програмі Ярмарку? Які плануються “паралельні події”? А конкурси?
.

–У кожного фахівця свої пріоритети, тому ми щиро рекомендуємо ознайомитися з програмою Телерадіоярмарку-2003 на сайті „Телерадіокур’єра”–www.trk-mag.kiev.ua

Електронну версію прес-релізу №9 (від 08.05.2003) надсилаємо на запит (e-mail:trk@tv-radio.kiev.ua).

–Цьогорічна зустріч медіа-фахівців знову проводитиметься в Будинку кіно. Як будуть враховані побажання учасників минулого Ярмарку щодо удосконалення структури Телерадіоярмарку, із забезпеченням достатньої площі для виставки технічних засобів, кондиціонування залів тощо?

–І побажання, і розуміння, і реальні можливості докладно обговорювалися ще минулого року у журналі „Телерадіокур'єр” (№3/29, 2002).

Дива не сталося. Будинок кіно – не став виставковим павільйоном.

Телерадіоярмарок не став тільки виставкою.

А за рік, що минув, у Києві ніхто так і не збудував оптимальне приміщення для роботи Телерадіоярмарку, структурі якого одночасно потрібні:

Перше. Площа для виставкових експозицій.

Друге. 4-5 залів для спеціальних заходів (конференції, семінари, презентації, круглі столи, наради тощо).

Третє. Кафе, бар, ресторан (прийоми, спілкування).

Тому, як і раніше, буде використана інфраструктура Будинку кіно. Виставкові експозиції Телерадіоярмарку працюватимуть у холах всіх поверхів. Конференції, семінари, презентації, інші заходи для цільових груп – у всіх 5 залах (Червоний, Синій і Малий зали, Блакитна вітальня, Конференц-зал). Прийоми і спілкування – у кафе, барі, ресторані.

На сьогодні всі заявки на виставкову площу і на приміщення для спеціальних заходів забезпечено. До речі, як і планувалося, відтепер експозиції Ринку теле-, кіно-, аудіопродукції зосереджено на одному поверсі. Всі три кінозали Будинку кіно мають стаціонарне кондиціювання. Не стаціонарних кондиціонерів виявити у Києві нам так і не вдалося. (Будемо вдячні за поради).

–“Детектор медіа” як інтернет-видання та партнер у проекті "Центр медіареформ" також подала заявку на участь у Ярмарку і з нетерпінням чекає на спілкування там з колегами-медійниками. А як бути тим, хто вчасно не встиг акредитуватися, але бажає потрапити на цю подію?

–Йти на Телерадіоярмарок-2003 і на зустріч з „Детектор медіаю”!

(14-17 травня: з 10:00 до 17:00; Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6)

Реєстрація учасників Телерадіоярмарку – обов’язкова, тому треба мати посвідчення особи. Ідеально – службове посвідчення співробітника медіа-організації і візитку.

Ласкаво просимо! Добро пожаловать! Welcome!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду