Egoistка

9 Квітня 2003
896

Egoistка

896
Під такою, як стверджує сама авторка – нахабною назвою, на ТК “КТМ” нещодавно вийшла нова авторська передача Ірини Гордійчук Під такою, як стверджує сама авторка – нахабною назвою, на ТК “КТМ” нещодавно вийшла нова авторська передача Ірини Гордійчук, (відома глядачам як авторка та ведуча програми “Ім’я” на ТК “ТЕТ”). Сама Egoistка дещо схожа на Інтеровський “Уикенд” – занурення у бурхливе життя екзотичних країн, легковажний гумор.
Egoistка
Але є щось таке, що відрізняє програму від інших подібних проектів, щось таке, що Гордейчук вдалося перенести з програми “Ім’я”.

– “Спочатку телеглядачам буде здаватися, що це два зовсім різних проекти – говорить Ірина Гордійчук у бесіді з журналістом „Детектор медіа” – але я вважаю, що це розвиток теми “Ім’я”. Всім просто набридло дивитись на “розмовляючи голови” тому ця програма більш схожа на кіно. Сам принцип програми не змінювався – це будуть розповіді, не обов’язково про відомих, але про цікавих людей всього світу. Найближчим часом буде знята передача і про Україну – спочатку у Львові, потім в Києві.

– Ви не думали над тим, щоб вийти зі своїм проектом на загальнонаціональні канали?

– Спочатку, як тільки-но я пішла з телеканалу „ТЕТ”, планувався вихід цього проекту на загальнонаціональному каналі.

– Якщо не таємниця, на якому?

(посміхаючись) – Ні, я не буду зараз говорити на якому саме каналі, скажу тільки, що це питання не знято. Можливо ми будемо виходити на двох каналах тому, що КТМ, мабуть, не конкурент загальнонаціональним каналам і я думаю керівники знайдуть паритетні рішення – хто володіє правом першої ночі на програму, а хто правом другої. Мене шість місяців не було в ефірі, хоча ми планували вихід на загальнонаціональному каналі ще з січня. Але ми зіткнулися з багатьма проблемами, вперше – на записі програми у Єгипті арештували камери, друга поїздка затяглась на півтора місяці. На відміну від запису програми „Ім’я”, де я могла просто домовитись з людьми і зробити цікавий матеріал запис „Егоїстки” був ускладнений постійними поїздками.

– Все-таки, те, що ви пішли з телеканалу „ТЕТ” пов’язано тільки з неможливістю реалізувати там ваші проекти, чи може ви мали якісь суперечки з керівництвом?

– Ні, це не пов’язано з моїми власними амбіціями. Я дійсно зараз можу сказати тільки хороші слова про „ТЕТ”. Не зважаючи на те, що до приходу на цей канал я вже була досить досвідченим журналістом, але журналістське професіональне ім’я мені дав саме „ТЕТ”, за що я йому дуже вдячна. Але згодом моя програма почала розвиватися не по вертикалі, а по горизонталі і я зрозуміла, що щоб я не робила, я не зможу вистрибнути зі своїх штанців. Мені дуже складно було уходити, я дуже хвилювалася з цього приводу, але все-таки я пішла на це. Можу ще сказати, що були такі деякі суперечки з новим керівництвом, не творчі – особисті.

- Можна сказати, що у програми “Імена” почалась криза жанру?

– Ні, абсолютно впевнена! Немає нічого цікавішого за людину, не було, і бути не може. Тому і „Егоїстку” ми робимо не просто туристичною програмою, а саме як програму про людей.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду