Нацрада просить Президента перевірити висновки парламентської слідчої комісії

25 Квітня 2003
859

Нацрада просить Президента перевірити висновки парламентської слідчої комісії

859
Як зазначив, відповідаючи на запитання "Детектор медіа", член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко, сприйняття попередніх висновків парламентської слідчої комісії Нацрадою було неоднозначним. Як відомо, 28 листопада 2002 року, відповідно до статті 89 Конституції України, Верховна Рада України постановила утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України для розслідування діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у 2000–2002 роки.
Нацрада просить Президента перевірити висновки парламентської слідчої комісії
Комісії, яку очолив народний депутат Ігор Гринів, було, зокрема, доручено дослідити ліцензійні справи Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та документи телерадіокомпаній, визнаних у 2000–2002 роки переможцями конкурсів на отримання ліцензій на право мовлення, законність ліцензування яких ставиться під сумнів громадськістю та іншими суб’єктами інформаційних відносин. Було доручено також вивчити обставини та наявність підстав для ухвалення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення рішень або надання нею дозволів на використання радіочастотного ресурсу, а також перевірити достовірність інформації про факти нібито корисливих дій, інших зловживань членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у 2000–2002 роки, що висвітлювалися у засобах масової інформації. Днями комісія підготувала відповідний звіт.(Його повний текст, який вже розповсюджено серед народних депутатів і „Детектор медіаю” від них отриманий, читайте тут).

Як зазначив, відповідаючи на запитання "Детектор медіа", член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко, сприйняття попередніх висновків парламентської слідчої комісії Нацрадою було неоднозначним. На думку Шевченка, така реакція була цілком логічною і пояснювалася тим, що члени Нацради представляють різні політичні сили, хоч він особисто був проти того, щоб у будь-яких документах НР містилися заяви чи висновки політичного характеру. Тим не менше, на останньому засіданні Нацради більшістю голосів була внесена пропозиція звернутися до Президента України з проханням створити робочу комісію з перевірки діяльності Національної ради за 2000-2002 роки. Так би мовити – в альтернативу комісії Верховної Ради. Було також прийняте відповідне звернення до Президента.(Повний текст Рішення Нацради № 486 від 23 квітня 2003 року читайте тут).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду