Cьогодні радіо „Континент” через відключення електроенергії перестало мовити

4 Квітня 2003
894

Cьогодні радіо „Континент” через відключення електроенергії перестало мовити

894
Генеральний директор радіостанції Сергій Шолох вважає, що справа очолюваної ним радіостанції буде в центрі уваги моніторингового комітету Ради Європи, засідання якого проходить цими днями у Парижі.
Cьогодні радіо „Континент” через відключення електроенергії перестало мовити
Сергій Шолох коментує „Телекритиці” останні події навколо радіостанції „Континент”

- Нічого не пояснюючи, ні про що не попереджаючи, представники Київенерго сьогодні десь біля одинадцятої відключили нас від мережі. Коли наш інженер намагався з’ясувати, в чому справа і на яких підставах вони це роблять, то у відповідь почув нецензурні слова. Ми не є боржниками, тому в Київенерго не було навіть формальних підстав цього робити.Радіостанція завжди вчасно платила за використану електроенергію. Зараз ми намагаємося вияснити офіційну позицію Київенерго.

- Тобто ваші сумні передбачення про те, що „Континент” можуть знищити „фізично”, справдились?

- Після того, як я зробив заяву про можливість застосування фізичного знищення методом розгрому, мені почали телефонувати представники міліції, Генпрокуратури, СБУ, де я вчора давав пояснення. Були дзвінки також із податкової. Вони намагалися встановити причину таких моїх заяв. Я публічного оприлюднив свої перестороги про те, що з радіо „Континент” можуть поступити саме так: до приміщення радіостанції мають увірватися працівники силових органів, які вилучать усю апаратуру, вимкнуть передавач, демонтують антену та заблокують рахунки за начебто фінансові порушення.. Після таких заяв, звісно, поступити таким чином усі вищеназвані органи просто не могли. Тому вони вжили, як на мене, крайні заходи. Я вважаю, що хтось дав вказівку викинути радіо „Континент” із ефіру будь-якими методами та за будь-яку ціну. Таке вирішення справи є банальним.

- А як обстоять справи із вашою судовою справою?

- Судова справа щодо правомірності діяльності радіо „Континент” в ефірі знаходиться на касаційному розгляді у Вищому господарському суді. Дата наступного розгляду справи ще не призначена. У мене немає великих сподівань на український суд. Єдине, що мене втішає: наша справа знаходиться на розгляді в Європейському суді. На неї ми покладаємо великі надії, адже українські судові інстанції, які ми не раз проходили, тільки довели, що не можуть вирішити нашої суперечки.

- Яким чином Ви маєте намір поновити мовлення?

- З одного боку, з”ясовуватимемо відносини із Київенерго і паралельно думатимемо над тим, щоб поставити потужні генератори, які дадуть нам змогу негайно вийти в ефір автономно.

- Скільки на це потрібно буде часу?

- Поки що пройшло дуже мало часу, щоб говорити, чи є такі технічні прилади, які потягнуть нашу потужність. До того ж треба вияснити, скільки це коштує, де взяти гроші, на яких умовах.

- Усі ваші зарубіжні партнери тимчасово в ефір виходити не будуть?

- В межах, в яких вони у нас були присутні, ні Громадське радіо, ні Українська служба ВВС, ні „Голос Америки”, ні „Німецька хвиля” виходити не будуть.

- Ви зверталися за допомогою до них?

- Я їх проінформував про це. Але про допомогу не йтиметься. Вони іноземні компанії і не мають законного права втручатися в цей процес. За угодою, укладеною між нами, я мав їх лише поінформувати, що і зробив. Сьогодні чи завтра в Парижі проходитиме чергове засідання моніторингового комітету Ради Європи, де буде йтися про ситуацію із свободою слова. Україну там представлятиме також Микола Томенко. Зараз я роблю спроби зв’язатися з ним. Думаю, зроблю це найближчим часом, і питання „Континенту” обов’язково постане перед усіма учасниками засідання моніторингового комітету РЄ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
894
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду