Віктор Черномирдін виступив на захист свободи слова

1 Жовтня 2002
815

Віктор Черномирдін виступив на захист свободи слова

815
„ЗМІ повинні відбивати життя у державі таким, як воно є”-сказав російський посол на презентації корпункту РТР у Києві Участь Надзвичайного та Повноважного посла Російської Федерації у такій доволі банальній події, як відкриття корпункту телекомпанії, мала, очевидно, засвідчити факт особливої ваги, яку Росія надає стосункам з Україною.
Віктор Черномирдін виступив на захист свободи слова
Бажання отримувати інформацію про події в Україні „з перших рук” підкреслили у свої виступах і сам Черномирдін, і керівник РТР Олег Добродєєв. За словами останнього, створення українського бюро – це лише перший крок на шляху до того, щоб росіяни отримали вичерпну „картину сьогоднішнього дня України”. Добродєєв представив також керівника київського корпункту РТР Віталія Трубецького. До приходу на РТР Трубецькой працював кореспондентом НТВ.

Втім, здається, деталі створення корпункту цікавили журналістів значно менше ніж подробиці про створення газотранспортного консорціуму та візиту в Україну Володимира Путіна, який має відбутися 6-7 жовтня.

Хоча в розмові з журналістами була два цікавих моменти, які мали безпосередній стосунок до тематики „Детектор медіа”. Відповідаючи на запитання кореспондента ICTV про можливість цензури на державному телебаченні, Олег Добродєєв зауважив, що він уникає категорій „залежність і незалежність”, надаючи перевагу категорії „професійність”. „Рентабельними є ЗМІ, які не використовуються, як інструменти грубого лобіювання, зведення політичних порахунків та маніпуляцій” – сказав керівник РТР. Його думку підтримав і Віктор Черномирдін, зауваживши, що „ЗМІ повинні відбивати життя у державі таким, як воно є”.

Другим цікавим моментом було те, що перед початком прес-конференції на столі стояло кілька табличок з прізвищем. Серед них і табличка з прізвищем Гліба Павловського- президента Фонду ефективної політики. Як відомо, у липні цього року мережеві проекти ФЕПу були передані інтернет-дирекції Всеросійської державної телерадіокомпанії. Коли прес-конференція почалася, табличка зникла, а сам Павловський скромно став за однією з колон. Втім, знаючи уміння Гліба Павловського та його колег інкорпоруватися у будь-які ініціативи російської влади, можна сподіватися, що вже ближчим часом, ми черговий раз почуємо про вже призабутий Росмедіацентр та „Рік України в Росії”. Чи, навпаки, Росії в Україні.Що, в принципі, одне й те саме.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду