Усі телеканали „поставлені” під профілактикуоновлено

16 Вересня 2002
964
16 Вересня 2002
12:36

Усі телеканали „поставлені” під профілактикуоновлено

964
Сьогодні вранці жоден телеканал у столиці не вийшов у ефір Сьогодні вранці жоден телеканал у столиці не вийшов у ефір. Причина інформаційної блокади у телепросторі – організовані концерном РРТ профілактичні роботи, що протривають до 14-ої години. У програмній службі телеканалу „Інтер” нам підтвердили, що на каналі проводиться профілактика.
Усі телеканали „поставлені” під профілактикуоновлено
У пресових журналістів таке нововведення викликало чимало запитань. Найперше тому, що за дивним збігом обставин, планові роботи припали на 16 вересня – час проведення масових акцій опозиції. „Детектор медіа” поки що не отримала коментарів із Концерну. Та свою думку вже висловив Сергій Шолох, керівник радіостанції „Континент”:

Сьогодні вранці я був здивований, коли по ТБ не побачив жодної телепрограми. Мені пояснили, що проводиться профілактика. Але за 9 років моєї роботи у ЗМІ я бачив багато профілактик, і я цікавився, яким чином це відбувається. Зазвичай так, у понеділок, але, як правило, відключаються канали по черзі (одномоментно тыльки один-два), і тільки раз на рік знеструмлюється вся вежа. Але це означає, що на час такої, з виключеням вежі, профілактики зникають з ефіру не лише теле-, а й радіоканали, бо більшість веде мовлення через центральну вежу.

Проте зараз радіостанції, наприклад, 105 FM – в ефірі. З іншого боку, телеканал NMB веде на Київ мовлення не ефірно, а через кабельні мережі, однак, його теж відключено. На каналі ЮТАР мені повідомили, що відключено усі релейні лінії. Такої тотальної профілактики я ще не пам’ятаю. На мою думку, це якась тупа технологія Банкової. Місто просто залишається без інформації. Напевно, влада намагається себе убезпечити.

Оновлено о 13.20.

„Детектор медіа” таки вдалося отримати деякі пояснення у Концерні РРТ. Щоправда, чиновник, що відповів за номером 226-22-60, відмовився назвати своє ім’я та посаду. Й оскільки телефон віце-президента Концерну Василя Лукаса не відповідав, доведеться зацитувати аноніма із РРТ. За його словами, причиною мовчання усіх столичних телеканалів є планове технічне обслуговування:

- План складається на рік і був затверджений ще у листопаді минулого року. Сьогодні профілактика провадитиметься до 14-ої години. А загалом відключення усіх каналів відбувається двічі на рік: після і перед зимовою експлуатацією, – для технічної перевірки веж, антен відключається усе живлення. Тобто усе відбувається згідно закону, а чому це співпало із сьогоднішньою акцією? Якщо ви думаєте, що хтось це планував під акцію, то це не так.

Ще раз оновлено о 17.00.

За неофіціною інформацією "Детектор медіа", рішення про тотальну профілактику всіх телеканалів Києва було прийнято після повернення директора РРТ Василя Лукаса з адміністрації Президента.

Читайте по темі:

Сьогодні телевізійні канали проходять заплановану профілактику

Отключение от эфира украинских телеканалов связано с акцией протеста, заявляет Томенко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
„Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду