І знову 30-ий…

10 Квітня 2002
1029

І знову 30-ий…

1029
“Справу з ліцензією” і долею 30-го каналу, яка тягнеться вже близько року, ми попросили прокоментувати керівників телеканалів “ТЕТ” і “Київ”. Як уже повідомляла “Детектор медіа”, своїм рішенням від 4 квітня 2002 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмінила своє попереднє рішення від 27. 02. 2002 року про видачу ліцензії ТРК “Київ” у зв’язку із несплатою нею грошового (ліцензійного) збору в місячний термін після прийняття рішення.
І знову 30-ий…
Натомість був оголошений конкурс на право 12-годинного мовлення на 30-му каналі.

“Справу з ліцензією” і долею 30-го каналу, яка тягнеться вже близько року, ми попросили прокоментувати керівників телеканалів “ТЕТ” і “Київ”.

Григорій Тичина, генеральний продюсер каналу “ТЕТ”:

- Канал “ТЕТ” никак не заденет это решение. 27 февраля было принято решение о выдачи лицензии на вещание на 30-ом канале телекомпаниям «Киев» и «ТЕТ». Наша телекомпания, в соответствии с законом, получила счет в Национальном совете, проплатила его в оговоренный законом месячный срок, получила лицензию на 12 часов вещания в сутки, и вещает в соответствии с лицензией. Более того, только у нас на данный момент есть лицензия на вещание на 30-м канале.

Конкурс на вещание на 30-м канале считается объявленным с момента появления соответствующего объявления в прессе. До сих пор еще такое объявление не появилось. Как только конкурс будет объявлен официально, мы, безусловно, примем в нем участие. Потому что нам 12 часов для вещания мало. Мы хотим выиграть конкурс и в другой части вещания на этом канале. Мы уверены, что у нас для этого есть все основания и десятилетний опыт работы на этом канале тому свидетельство.


Що ж стосується телеканалу “Київ”, то, як повідомив “Телекритиці” представник цього каналу, який не захотів назватися, зараз матеріали щодо позбавлення каналу ліцензії знаходяться у прокуратурі Шевченківського району, і на каналі чекають правового вирішення цього питання. Учора відбулася розмова представника телеканалу зі слідчим прокуратури. Джерело вважає, що найближчими днями питання вирішиться, хоча тягнеться воно з серпня минулого року. Він зазначив, що справа у прокуратуру з цього приводу подавалась у лютому вже двічі.

- Незрозуміло, в якому напрямку Національна рада керується в своїх діях, видавши нам ліцензію, яка не відповідає нормам чинного законодавства, - сказав представник каналу “Київ”. –Адже Нацрадою було прийнято рішення дати 12 годин мовлення нам і 12 годин -“ТЕТу”. Нацрада запропонувала заплатити за це. Наша відповідь була така: в конкурсі на мовлення на 30-му каналі, який пройшов 16 липня минулого року, розглядалось питання про надання нам 24 годин мовлення. Ми вважаємо, що ми переможці, і ми своє право намагаємось відстояти в законодавчому порядку. Ніяких інших варіантів ми не сприймаємо.

Оголошення Нацрадою нового конкурсу представник каналу “Київ” назвав нонсенсом, мотивувавши це тим, що 10 вересня минулого року відбулося засідання Київського міського суду за позовом каналу “Київ”, де було прийнято рішення не проводити ніяких конкурсів по 30-му каналу, доки не вирішиться питання щодо ліцензування телекомпанії “Київ”. “Виходить, що Національна рада порушує це рішення”, - додав він.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду