У Житомирі оголошено про підозру двом нападникам на журналіста

У Житомирі оголошено про підозру двом нападникам на журналіста

23 Червня 2017
1723

У Житомирі оголошено про підозру двом нападникам на журналіста

1723
Зловмисники побили чоловіка і відібрали у нього фото- і відеоапаратуру. У редакції не виключають, що напад пов'язаний з професійною діяльністю постраждалого
У Житомирі оголошено про підозру двом нападникам на журналіста
У Житомирі оголошено про підозру двом нападникам на журналіста

У Житомирі в п’ятницю, 23 червня, оголосили про підозру двом чоловікам, які побили й пограбували журналіста місцевого видання.

Про це кореспондента УНІАН поінформували у відділі комунікацій поліції Житомирської області.

Уночі 10 червня двоє чоловіків, завдавши потерпілому кількох ударів, видерли у нього сумку з відеокамерою та фотоапаратом. Постраждалий, 47-річний журналіст місцевої газети «20 хвилин» Руслан Мороз, припускає, що причиною нападу могла бути професійна діяльність, позаяк гроші і телефон у нього не забрали.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. У результаті проведених слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили причетність до злочину двох молодиків 18 та 19 років. Відеокамеру вони здали до ломбарду, а отримані гроші поділили.

Нападників ознайомлено із повідомленням про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

У редакції газети «20 хвилин» теж висловлюють припущення, що розбійний напад може носити замовний характер і бути пов'язаний із професійною діяльністю їх відеооператора, зокрема його роботою над проектом «Клуб експертів Житомирщини». Директор «20 хвилин» Олександр Васильковський звернувся до усіх, хто має інформацію, яка допоможе вийти на слід або знайти злочинців, і оголосив винагороду у 20 тисяч гривень.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 22 червня у Києві невідомі чоловіки скоїли напад на знімальну групу проекту журналістських розслідувань «Житлоблуд», що виходить на телеканалі ZIK.

Фото: Днепр Час

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду