У Чернівцях патрульна поліція заважала знімати інцидент за участі депутатів (ВІДЕО)

У Чернівцях патрульна поліція заважала знімати інцидент за участі депутатів (ВІДЕО)

7 Жовтня 2016
2861

У Чернівцях патрульна поліція заважала знімати інцидент за участі депутатів (ВІДЕО)

2861
У ніч проти 6 жовтня у Чернівцях патрульні поліцейські перешкоджали журналістам знімати затримання керівника фракції «Рідне Місто» у Чернівецькій міській раді Василя Продана. Після того, як інший депутат Володимир Бешлей почав захищати журналістів, його було затримано. Поліцейські застосували до нього грубу силу та кайданки.
У Чернівцях патрульна поліція заважала знімати інцидент за участі депутатів (ВІДЕО)
У Чернівцях патрульна поліція заважала знімати інцидент за участі депутатів (ВІДЕО)

Про це повідомляє видання «Чернівецький промінь».

Інцидент трапився у ніч проти четверга на вулиці Головній, навпроти готелю «Київ». Як повідомляє видання, спершу патрульні, зупинившись поряд із автомобілем депутата Василя Продана, зробили зауваження та попросили перепаркуватися, а коли той виконав вимогу, слідом вже інший екіпаж зупинив авто буквально за 100 метрів.

Поліцейські заявили, що Василь Продан нетверезий, той погодився пройти алкотестер. На місце події прибули чотири екіпажі патрульної поліції. Згодом алкотестер показав, що він був тверезий, стверджує видання. Депутат Василь Продан зауважив, що патрульні поліцейські неодноразово за останні декілька місяців зупиняли його авто і щоразу намагалися безпідставно приписати йому вчинення правопорушень.

Поліцейські не давали журналістам фіксувати процес. Правоохоронці не просто просили відійти, а поводилися агресивно і штовхали оператора. На запитання, на який підставі поліцейські перешкоджають зйомці та якою нормою закону керуються, не відповіли.

Коли патрульний Владислав Дикий штовхнув оператора і журналіста, які приїхали на прохання депутатів та фільмували дії поліції, депутат Володимир Бешлей вступився за них, стверджує видання. Після цього йому заламали руки та надягли кайданки і відвезли до Першотравневого райвідділку. Протримавши кілька годин, депутата відпустили, не висунувши жодних звинувачень. 

Нагадаємо, на чотирьох буковинських сайтах («Букінфо», «Чернівецький промінь», BukNews та ChernivtsiTimes) упродовж кількох місяців зростає відсоток матеріалів з ознаками замовності. Такі результати висвітлив у серпні моніторинг регіональних медіа в області, який здійснила чернівецька експертна група Інституту демократії ім. Пилипа Орлика.

На фото - під час інциденту

Фото, відео: «Чернівецький промінь»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду