На Миколаївщині поліція розпочала провадження через перешкоджання журналістам

На Миколаївщині поліція розпочала провадження через перешкоджання журналістам

6 Травня 2016
1023

На Миколаївщині поліція розпочала провадження через перешкоджання журналістам

1023
2 травня до Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшло повідомлення від народного депутата Верховної Ради України про те, що мешканці села Чаусово-1 Первомайського району на березі річки перешкоджають професійній діяльності журналістів. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
На Миколаївщині поліція розпочала провадження через перешкоджання журналістам
На Миколаївщині поліція розпочала провадження через перешкоджання журналістам

Про це повідомляє Первомайський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

На місці події поліціянти з’ясували, що 2 травня громада села  Чаусово-1  під керівництвом голови сільської ради зібралась на березі річки Південний Буг, щоб своїми силами розчистити русло річки, занедбану прибережну зону та привести їх у належний стан перед купальним сезоном.

«Зі слів мешканців села, під час проведення ними розчисних робіт на берег річки приїхало двоє чоловіків, які представились працівниками антикорупційного бюро та почали знімати їх на відеокамеру. Односельчани пояснили, що невідомі чоловіки жодних документів та посвідчень, які б підтверджували їх приналежність до журналістської діяльності, не показували, у зв’язку з чим громадяни, не бажаючи, щоб їх знімали, заборонили незнайомцям проводити відеозйомку», - повідомляє поліція.

Слідчим відділенням Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі триває досудове слідство, проводяться першочергові слідчі дії, з’ясовуються обставини події та особи, що назвалися представниками журналістського корпусу.

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Фото: Первомайський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду