Депутат  Яворівської міськради перешкоджав позаштатному журналісту проводити зйомку засідання депутатської комісії (ВІДЕО)

Депутат Яворівської міськради перешкоджав позаштатному журналісту проводити зйомку засідання депутатської комісії (ВІДЕО)

9 Березня 2015
3239

Депутат Яворівської міськради перешкоджав позаштатному журналісту проводити зйомку засідання депутатської комісії (ВІДЕО)

3239
Депутат  Яворівської міськради перешкоджав позаштатному журналісту проводити зйомку засідання депутатської комісії (ВІДЕО)
Депутат  Яворівської міськради перешкоджав позаштатному журналісту проводити зйомку засідання депутатської комісії (ВІДЕО)

Депутат Яворівської міськради (Львівська область) Ярослав Буфан намагався вигнати з засідання комісії з питань законності, депутатської етики та комунальної власності позаштатного кореспондента видання «Яворівський вісник», громадського активіста Юрія Кенцала, який проводив зйомку. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Юрій Кенцал стверджує, що під час розгляду комісією проекту положення про акредитацію працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при Яворівській міській раді, Ярослав Буфан намагався вигнати його з приміщення, де проводилось засідання. Голова комісії і секретар відмовились зафіксувати цей факт у протоколі. Коли пан Кенцал викликав міліцію, голова комісії Іліада Адамчук порадила депутату піти з міської ради.

 

 

Юрій Кенцал заявив, що міліція не одразу відреагувала на його дзвінок: він написав заяву про перешкоджання жуналістській діяльності, і лише після цього на місце інциденту приїхав співробітник міліції для з'ясування обставин. Активіст повідомив ІМІ, що відкрито кримінальне провадження за 126 та 171 статтям Кримінального кодексу. Крім того Юрій Кенцал стверджує, що депутат відмовився давати свідчення відповідно до статті 63 Конституції України.

 

Нагадаємо, це не перший інцидент з нападом на позаштатного журналіста і активіста. Як повідомляло видання zaxid.net, 15 січня двоє депутатів Яворівської районної ради напали на Юрія Кенцала, що знімав засідання бюджетної комісії. При цьому один з них, член комісії Григорій Бабій погрожував активісту вбивством.  

 

На відео, опублікованому активістом, видно, що кілька членів бюджетної комісії Яворівської райради силою намаються завадити зйомці засідання, погрожуючи позаштатном журналісту. Решта депутатів, що були присутні на засіданні бюджетної комісії, не намагалися зупинити своїх агресивних колег.

 

 

Як розповів Юрій Кенцал кореспонденту ІМІ, у цій справі досі триває досудове розслідування, яке, за його словами, «спускають на гальмах».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду