Міліція закрила справу про напад сина депутата на оператора «Житомир.info» (ВІДЕО)

Міліція закрила справу про напад сина депутата на оператора «Житомир.info» (ВІДЕО)

13 Січня 2015
6366

Міліція закрила справу про напад сина депутата на оператора «Житомир.info» (ВІДЕО)

6366
Міліція закрила справу про напад сина депутата на оператора «Житомир.info» (ВІДЕО)
Міліція закрила справу про напад сина депутата на оператора «Житомир.info» (ВІДЕО)

Житомирський міськвідділ міліції закрив досудове розслідування хуліганського нападу на оператора інтернет-видання «Житомир.info» Сергія Григорчука, який стався у лютому 2014 року. Семен Ткаченко (на фото), син депутата Житомирської міської ради Юрія Ткаченка, накинувся на місцевого журналіста, вибив з його рук планшет і погрожував йому розправою. Про це повідомив сайт «Житомир.info».

 

Повідомлення міліції про закриття кримінального провадження датовано 6 січня 2015 року. «Повідомляю, що досудове розслідування, інформація про якого внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014060020000899 від 26.02.2014 року, закрито через встановлену відсутність в діях складу кримінального правопорушення», - написав слідчий Житомирського міськвідділу Е.А.Моравській.

 

Як повідомляє видання, 25 лютого минулого року під час перерви в роботі сесії Житомирської міськради Семен Ткаченко накинувся на оператора «Житомир.info», який вів онлайн-трансляцію засідання: вибив з рук планшет і погрожував «знайти і розібратися».

 

Пізніше Семен Ткаченко розповів міліції, що незнайома людина почала знімати його на планшет без дозволу. «Під час перерви до нього підійшов раніше невідомий йому чоловік, який не представившись, без його дозволу почав здійснювати зйомку останнього на планшет. Здивувавшись діям невідомого він розпочав заперечувати, але невідома особа не відреагувала», - йдеться в постанові про закриття провадження.

 

 

Слідство дійшло висновку, що в діях пана Ткаченка відсутній склад злочину передбачений ч.1 ст. 296 КК України (хуліганство), «оскільки останній громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства не порушував, що підтверджується показаннями свідків».

 

Також міліцією встановлено, що дії Семена Ткаченка «з приводу перешкоджання незаконній професійній діяльності журналіста не мають складу злочину», бо відеооператор «втручався у приватне життя» і прямого умислу здійснювати кримінальне правопорушення у сина депутата не було.

 

Як повідомляє житомирське видання, від час перерви сесії того дня у оператора дійсно не було «розпізнавальних знаків» співробітника ЗМІ, однак «Семен Ткаченко знав, що це співробітник Житомир.info, оскільки в жовтні 2013 року стикався з Сергієм Григорчуком під час висвітлення нашими журналістами ситуації зі скандальним будівництвом багатоповерхового будинку на вул. 1 Травня», - пише видання.

 

Нагадаємо, у червні 2013 року вже повідомлялося про перешкоджання професійній діяльності знімальної групи «Житомир.info» в складі журналіста Євгена Герасимчука та оператора Сергія Григорчука. Тоді комунальний працівник, який керував процесом ремонту доріг по вулиці Мала Бердичівська, накинувся на знімальну групу  сайту та вимагав журналістів припинити зйомку. Чоловік схопив дошку і кинув нею в відеооператора.

 

Ще один інцидент з перешкоджання діяльності оператора цього видання стався у червні 2014 року. Тоді житель Житомира заважав оператору інтернет-видання «Житомир.info» знімати акцію біля одного з російських банків. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6366
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду