У Тернополі депутат міськради від ВО «Свобода» побив місцеву журналістку – постраждала в лікарні

У Тернополі депутат міськради від ВО «Свобода» побив місцеву журналістку – постраждала в лікарні

29 Грудня 2014
6525

У Тернополі депутат міськради від ВО «Свобода» побив місцеву журналістку – постраждала в лікарні

6525
У Тернополі депутат міськради від ВО «Свобода» побив місцеву журналістку – постраждала в лікарні
У Тернополі депутат міськради від ВО «Свобода» побив місцеву журналістку – постраждала в лікарні

У Тернополі незалежна місцева журналістка Аліса Пасько заявляє,  що отримала тілесні ушкодження після нападу депутата Тернопільської міськради від ВО «Свобода» Михайла Гладкого (на фото). Інцидент стався у тернопільському ресторані «Братислава»,  коли журналістка намагалася зняти, як місцеві адвокати відзначають День адвокатури. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на свідчення постраждалої журналістки, яка наразі знаходиться у лікарні.

 

Аліса Пасько розповіла, що перебувала в ресторані і намагалась взяти коментар про святкування Дня адвокатури у одного з гостей. Інша гостя зробила журналістці зауваження і наполягала на тому, щоб та припинила зйомку, почавши їй погрожувати.  За словами Аліси Пасько, адвокат, якого вона знімала, був не проти дати коментар, тому вона продовжила зйомки.

 

Після цього на журналістку напав підприємець, депутат Тернопільської міської ради, голова постійної комісії міськради Михайло Гладкий, якого пані Пасько називає також власником ресторану. Він, за словами постраждалої, завдав їй кілька ударів, погрожував їй вбивством, вибив у неї телефон і пошкодив його. За словами журналістки, конфліктів з депутатом Михайлом Гладким вона раніше не мала.

 

Як стверджує Аліса Пасько, одразу після інциденту вона викликала міліцію, що приїхала більш ніж за годину і відмовилась реєструвати напад на журналіста. Заяву постраждалої було зареєстровано тільки 21 грудня. «Відповідно до п.2 ч.2 ст.56 КПК України повідомляю, що факт вчинення кримінального правопорушення стосовно Вас був зареєстрований у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12014210180000736 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст.125 КК України. Розпочате досудове розслідування», - йдеться у повідомленні за підписом слідчої І.Яворської, яке отримала журналістка на свою адресу.

 

 

Аліса Пасько наполягає, щоб справу було також кваліфіковано як перешкоджання журналістській діяльності. Втім, за її словами, в міліції кваліфікувати справу за 171 статтею відмовилися.

 

Журналістка розповіла, що останнім часом розслідує резонансні справи в місті, пов'язані з прокуратурою, міською владою, ЖЕКами тощо. Вона повідомила, що подаватиме судовий позов позов проти Михайла Гладкого з вимогою відшкодування моральних і матеріальних збитків.

 

Аліса Пасько також стверджує, що при спробі отримати допомогу в Національній спілці журналістів України (НСЖУ) вона з'ясувала, що заднім числом була виключена з спілки за несплату внеску.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що з Михайлом Гладким пов'язаний ще один скандал з місцевими журналістами. Мер Тернополя Сергій Надал звернувся до прокурора та начальника міського відділу міліції з проханням перевірити достовірність інформації, що була опублікована 26 листопада в газеті «RIA+», та дати правову оцінку діям журналістів. Міський голова просить правоохоронні органи «вжити передбачені законом заходи, перевірити достовірність зазначеної інформації, дати правову оцінку даної інформації та діям осіб, що її оприлюднили, а також вжити, в межах компетенції необхідні заходи реагування». 

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем щодо інциденту до Тернопільської міської ради і до депутата Михайла Гладкого.

 

Таким чином міська влада Тернополя відреагувала на матеріал місцевого журналіста Андрія Шкули «Інвестпроекти: хто кого має», що висвітлив оборудки навколо одного з інвестиційних проектів Тернополя. За інформацією журналіста, ділянка, що за попередніми оцінками коштувала $350 тис. була безкоштовно передана фірмі, співзасновником якої є голова земельної комісії Тернополя, соратник і однопартієць мера Михайло Гладкий. За повідомленням видання «20 хвилин», коли до чиновника звернулись за коментарями, він відповів: «Є міліція, є прокуратура. Вони цим можуть цікавитись, а не ви».

 

Нагадаємо, 3 грудня журналісти і громадські активісти Тернополя вийшли з пікетом до приміщення УМВС в Тернопільській області, вимагаючи чесного розслідування у справі перешкоджання роботи журналісту місцевого видання «Доба» Назарія Наджоги. 21 листопада журналіст тернопільського інтернет-видання «Доба» пан Наджога заявив, що його 20 листопада незаконно утримував та допитував фігурант його статті-розслідування, керівник громадської організації «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» Ігор Таловов. Після інциденту Назарій Наджога звернувся до правоохоронних органів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду