detector.media
02.11.2014 13:34
Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы» даних про звернення Новодворської до Яроша
Центр боротьби з екстремізмом вимагає від «Эхо Москвы»  даних про звернення Новодворської до Яроша

Центр по боротьбі з екстремізмом ГУМВС Москви (Росія) вимагає від радіостанції «Эхо Москвы»  повідомити, чи розміщувалося в березні на її сайті звернення нині покійної Валерії Новодворської до лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша. Про це повідомляє російське видання «Журдом» з посиланням на головреда радіостанції Олексія Венедиктова.

 

«Центр "Е"- центр по боротьбі з екстремізмом головного управління внутрішніх справ по Москві - надіслав документ, в якому вони пред'являють претензію до звернення покійної Валерії Іллівни Новодворської аж від 18 березня», - повідомив пан Венедиктов.

 

Як випливає з копії отриманого радіостанцією документа, що опублікованій на її сайті, в Центрі "Е" просять надати їм завірені копії документів про реєстрацію як ЗМІ сайту «Эхо Москвы», а також повідомити, чи розміщувалося 18 березня 2014 року на сайті радіостанції «звернення Новодворської до лідера українських фашистів Яроша».

 

Нагадаємо, російська радіостанція «Эхо Москвы» та її сайт мають намір оскаржити в суді отримане 31 жовтня попередження Роскомнагляду про екстремізм в одній з передач за 29 жовтня. «Оскільки у попередженні не вказані конкретні порушення закону, а інтерв'ю було в прямому ефірі - йдемо в суд», - зазначив він.

 

Як відзначає також пан Венедиктов, програма виходила в прямому ефірі, що, згідно із законом про ЗМІ РФ, звільняє радіостанцію від відповідальності за озвучену інформацію. Він також повідомив, що «від "Эхо Москвы" вимагають документи про реєстрацію сайту радіостанції в якості ЗМІ».

 

Роскомнагляд змусив сайт «Эхо Москвы» зняти розшифровку інтерв'ю з російськими журналістами Сергієм Лойком та Тимуром Олевським в радіопрограмі «Своїми очима», заявляючи, що в передачі «міститься інформація, яка реабілітовує практику скоєння воєнних злочинів». Журналісти розповіли про своє спілкування з українськими військовими в зоні АТО, зокрема - з «кіборгами» Донецького аеропорту.

 

Наглядове відомство винесло попередження як радіостанції, так і сайту «Эхо Москвы», де була опублікована розшифровка передачі, і вимагало видалити стенограму. На місці розшифрованого ефіру з фотографом Сергієм Лойком й журналістом Тимуром Олевським стоять скани попередження від Роскомнагляду.  Редакція сайту виконала вимогу, але програма доступна на сайті для прослуховування. 

 

Прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив «Интерфаксу», що редакція «Эхо Москвы» має право оскаржити попередження. 

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY