detector.media
31.10.2014 20:08
Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)
Невідомі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ ЛГБТ-фільму в «Кінопанорамі» під час «Молодості» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 31 жовтня, невідомі чоловіки в камуфляжі з нашивками «Правого сектора» зірвали показ фільму «Макс та інші» з програми кінофестивалю «Молодості» Sunny Bunny (фільми на ЛГБТ-тематику). Про це «Детектор медіа» повідомив координатор програмного відділу кінофестивалю «Молодість» Богдан Жук.

 

Про спробу штурму залу під час показу цього фільму повідомила прес-служба «Молодості» на офіційній сторінці у Facebook о 17:40. «Близько десятка чоловіків у камуфляжі з нашивками "Правого сектора" погрожують, що будуть штурмувати зал. Міліція їх не пускає. Чоловіки в камуфляжі заявили, що фільм аморальний і вони не допустять, щоб показували», - йшлося в повідомленні.

 

За словами Богдана Жука, сеанс фільму провести не вдалося - організатори змушені були зупинити показ та евакуювати глядачів.

 

«Це були молоді люди, які представилися "Правим сектором", їх було до десяти. Вони наполегливо намагалися потрапити в зал, аргументуючи це тим, що мають право визначати, що можна дивитися іншим людям. Вони хотіли перевірити фільм на наявність гомосексуальної пропаганди та гей-порно», - розповів пан Жук.

 

Невідомих стримували представники міліції, які переважали кількістю. «Головний міліціонер домовився із цими чоловіками, що проведе одного їхнього ватажка на сеанс. Його провели, попри заперечення з боку фестивалю, в супроводі міліції. Він посидів у залі хвилин п'ять, записав трохи відео на телефон, вийшов зали і пішов до своїх. Після цього я побачив, що міліцію шикується, а отже, готується штурм», - розповів представник оргкомітету «Молодості».

 

Пан Жук вважає, що міліція могла стримати нападників, але організатори фестивалю вирішили не ризикувати, зупинили показ та евакуювали глядачів. Це сталося близько 17:50. Глядачі встигли побачити приблизно половину фільму.

 

Зі слів пана Жука, «штурмувальники» розійшлися не одразу і ще деякий час чекали біля головного входу до кінотеатру «Кінопанорама». «Наскільки мені відомо, вони вже начебто пішли звідти», - додав пан Жук.

 

Головний адміністратор кінотеатру «Кінопанорама», яка не захотіла представлятися, повідомила  «Детектор медіа», що перед початком фільму людей 20-30 намагалися увійти до кінотеатру. Їх не пустили, викликали міліцію та написали заяву. Нині частина міліціонерів залишаються в кінотеатрі, стежать за порядком. Із чим пов'язаний інцидент, головний адміністратор не знає.

 

Як повідомили «Громадському телебаченню» в прес-службі «Правого сектора», на сьогодні жодних акцій вони не планували. Тим більше, вони не воюють проти таких речей, як фільми на ЛГБТ-тематику, оскільки їм «є з ким воювати».

 

Водночас речник «Правого сектора» Артем Скоропадський підтвердив «Подробностям», що в кінотеатрі були їхні активісти: «Так, це були наші активісти. Ми ще зранку попереджали про те, що будемо просити в представників кінотеатру не показувати ЛГБТ-фільми, оскільки вони пропагують содомію».


Він підкреслив, що жодних силових дій не було: «Усе було нормально, поспілкувалися, жодних бійок не було. Ми просили не показувати ці фільми, і керівництво кінотеатру до нас прислухалося».

 

Нагадаємо, що 29 жовтня увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Відбулася евакуація глядачів, жертв немає, але кінотеатр зазнав серйозних руйнувань і потребує відновлення.

 

«Детектор медіа»

Фото Олександра Барабошка, Громадське ТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY