detector.media
31.10.2014 16:55
Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану
Вийшла книга Facebook-постів «Fантомная боль #maidan» про події Євромайдану

В Україні вийшла друком книга «Fантомная боль #maidan», до якої увійшли пости у соціальній мережі з листопада 2013 по червень поточного року, присвячені революційним подіям та соціально-політичним змінам в Україні. Про це повідомляє інтернет-видання Cultprostir.

 

Авторами проекту стали учасники Майдану Анастасія Савицька та Андрій Миргородський, книга вийшла за підтримки волонтера Гліба Лірника. Видання «Fантомная боль #maidan» творці присвятили українцям.

 

Збірка складається з шести розділів: «Михайлівська площа», «Надто мирний протест», «Перші смерті», «Будь ласка, не треба більше крові», «Посттравматичний синдром» та «Фантомний біль». В оформленні книги було використано фотографії з місця подій.

 

«Ідея створення книги з'явилась раптово. Мій друг Андрій Миргородський брав участь у створенні фотоальбому про події на Майдані і вирішив розбавити фото текстами з Facebook. У цьому попросив моєї допомоги. Я почала збирати матеріал і захопилась настільки, що назбирала на книгу, але до неї увійшло далеко не все, що хотілося б», - розповіла Cultprostir Анастасія Савицька.

 

Вона зазначила, що збирала матеріали протягом двох місяців. Книга налічує 700 сторінок. Наклад видання склав 3 тисячі примірників.

 

«Можна сказати, що відтепер ми маємо матеріальне втіленні революції, яка сталася у Facebook. Продаж книги йде дуже активно. Це надзвичайно приємно для мене як автора. Що стосується відгуків читачів, то люди у більшості випадків кажуть, що поки не можуть прочитати книгу - надто живими і болючими є спогади», - зазначає пані Савицька.

 

Гроші, отримані від продажу книги, підуть на придбання тренажера-вертикалізатора для Київського військового госпіталю, в якому проходять реабілітацію військовослужбовці, поранені у зоні АТО.

 

Нагадаємо, 7 листопада світ побачить книга #EUROMAIDAN - History In The Making, що досліджує феномен Євромайдану. Книга стане першим двомовним виданням про Євромайдан - у ній будуть вміщені тексти англійською та українською мовами.

 

«Детектор медіа»    

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY