detector.media
31.10.2014 14:59
Бойовик «ДНР» стверджує, що Пореченков стріляв в аеропорту Донецька бойовими (ОНОВЛЕНО)
Бойовик «ДНР» стверджує, що Пореченков стріляв в аеропорту Донецька бойовими (ОНОВЛЕНО)

Командир гуманітарного батальйону так званої «Новоросії», який назвався Андрієм, розповів в інтерв'ю радіостанції «Говорить Москва», що кадри, на яких російський актор Михайло Пореченков стріляє в донецькому аеропорту, не були постановочними. Про це повідомляє російське видання «Лента.ру».

 

Бойовик самопроголошеної «ДНР» пояснив, що, побачивши у ополченців кулемети, пан Пореченков теж захотів постріляти з такої зброї. При цьому Андрій зазначив, що актор стріляв не по людях, а по спеціально поставленої мішені.

 

«Він просто хотів постріляти, йому дали постріляти. Поставили йому мішень, якусь мету. Просто гарненько відвів душу, настрілявся, задоволений, йому сподобалося», - зазначив командир гуманітарного батальйону.

 

Відповідаючи на питання про те, чому Михайло Пореченков на відео одягнений в бронежилет і каску, які носять представники преси, Андрій заявив, що це було зроблено для захисту артиста від обстрілів українських силовиків.

 

Водночас сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

Патрони, якими стріляв Михайло Пореченков по позиціях українських бійців в Донецькому аеропорту з кулемета «Утес», не були холостими, повідомляє портал «Новий Погляд» , що розмістив фотографії патронів, які використовував російський актор.

 

 

 

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил в аеропорту Донецька, і звинувачує його в тероризмі. Одночасно Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).  Згідно Кримінального кодексу України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років. Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до Європейського Союзу з проханням внести в європейський санкційний список російського актора Михайла Пореченкова.

 

Голова Спілки журналістів Москви Павло Гусєв виступив з різкою критикою дій російського актора, телеведучого Михайла Пореченкова, стрільбу якого з кулемету по позиціям українських вояків в аеропорту Донецька показового зняло і розповсюдило телебачення «Новороссия TV». На опубликованому на YouTube відео під назвою «Михайло Пореченков в Донецькому аеропорту» актор стріляє з кулемета, при цьому на голові у нього надіта каска з написом «Преса». Павло Гусєв вважає, що своїми діями актор наражає на небезпеку російських журналістів: «Якщо завтра або післязавтра, не дай бог, будуть вбиті або поранені наші журналісти, нехай Пореченков знає, що їх кров - на його руках, і що він не мав права брати в свої руки зброю».

 

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) звернулись до Спілки журналістів Росії, ОБСЄ, Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) та Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) з вимогою дати оцінку діям російського телеведучого, режисера та актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня в аеропорту Донецька зняв відео з показовою стріляниною по позиціях українських військових.

 

30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков.  Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам. «Михайло з великим задоволенням поспілкувався з ополченцями і висловив їм слова підтримки... Пореченков на пропозицію бійців постріляти з великокаліберного кулемета "Утес" відповів згодою, і вже через хвилину навколишні спостерігали нібито кадри з фільму з Михайлом. Попрощавшись з ополченцями, відомий актор ще довго фотографувався з ними на руїнах аеропорту», - коментували візит сепаратисти. Відео було зняте так званим «Новороссия TV».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY