detector.media
31.10.2014 13:57
ICTV знімає з ефіру серіал з Пореченковим «Агент національної безпеки» та закликає інші канали бойкотувати Пореченкова
ICTV знімає з ефіру серіал з Пореченковим «Агент національної безпеки» та закликає інші канали бойкотувати Пореченкова

Телеканал ICTV знімає з ефіру серіалу «Агент національної безпеки», головну роль у якому зіграв російський актор Михайло Пореченков, проти якого відкрили кримінальні провадження Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України за участь в обстрілі терористами підрозділів українських збройних сил в аеропорту Донецька. Про це повідомляє офіційна сторінка каналу у Facebook.

 

«Телеканал ICTV шокований та обурений ганебним вчинком актора Михайла Пореченкова і негайно скасовує показ серіалу "Агент національної безпеки". ICTV різко засуджує вчинок Пореченкова, який несумісний із загальнолюдськими цінностями і нормами поведінки», - йдеться в офіційній заяві каналу з цього приводу, що надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

«Вважаючи поведінку громадянина Михайла Пореченкова неприпустимою, телеканал ICTV покладається на українську владу, сподіваючись, що вона зможе розслідувати дії вищезгаданого актора», - заявили на каналі.

 

Також ICTV сподівається, що колеги з інших телевізійних каналів підтримають рішення ICTV припинити трансляцію серіалів і фільмів за участю Михайла Пореченкова.

 

Нагадаємо, 30 жовтня ЗМІ розповсюдили відео, на якому видно, що позиції проросійських терористів у аеропорту Донецька відвідав відомий російський актор Михайло Пореченков. Актор при цьому показово стріляв з кулемета і цілився в бік, де тримають оборону сили АТО, та всіляко висловлював підтримку бойовикам.

 

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти Михайла Пореченкова за ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

 

Сам Михайло Пореченков заявляє, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони - холостими.

 

Водночас Національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка України звернулись до Спілки журналістів Росії, ОБСЄ, Міжнародної федерації журналістів та Європейської федерації журналістів з вимогою дати оцінку описаним вище діям російського телеведучого, режисера та актора Михайла Пореченкова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY