detector.media
15.10.2014 12:44
Сьогодні відбудеться суд у справі загиблого на Євромайдані журналіста В’ячеслава Веремія
Сьогодні відбудеться суд у справі загиблого на Євромайдані журналіста В’ячеслава Веремія

Сьогодні, 15 жовтня, у Києві відбудеться судове засідання у справі журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія (на фото), якого було  убито в центрі столиці в ніч на 19 лютого. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник інформаційного відділу «Правого сектору» та кандидат у народні депутати Борислав Береза.

 

«Буде розглядатися справа з приводу вбивства тітушками в лютому 2014 журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Його мама, зневірившись у справедливості і чесності українського суду, звернулася до мене з проханням прийти на засідання, привернути увагу і домогтися від суду законного і справедливого рішення», - написав пан Береза.

 

Він також закликав журналістів та небайдужих, «які пам'ятають що таке журналістське братство, які вірять у те, що закон повинен восторжествувати, які вважають, що будь-який тиск на представників ЗМІ неприпустимий», прийти на засідання.

 

«Ми всі вірили, що після Революції гідності закон восторжествує, і всі винні будуть покарані. Але так і не побачили жодного обвинувального вироку. Пора припинити беззаконня і почати відновлювати правосуддя», - заявляє Борислав Береза.

 

Водночас група «Євромайдан.SOS» повідомляє, що засідання суду буде закритим.

 

Нагадаємо, В'ячеслава Веремія було вбито в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

2 липня стало відомо, що справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. 

 

За даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Ще одного підозрюваного - 41-річного екс-спортсмена Юрія Крисіна - було затримано у квітні цього року за статтею «Хуліганство». Йому загрожує ув'язнення від трьох до семи років. Як було встановлено раніше, він народився в Донецькій області, останні 11 років проживав у Києві. Газета стверджує, що на життя Юрій Крисін заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг.

 

Замовник злочину перебуває у розшуку з 5 травня. Продовжують встановлювати й інших осіб, причетних до злочину. Зокрема, у розшуку кримінальні авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY