detector.media
13.10.2014 17:37
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького увійшла до числа фіналістів Європейського «Оскара»
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького увійшла до числа фіналістів Європейського «Оскара»

Європейська кіноакадемія назвала перших номінантів на здобуття нагород European Film Awards  (Європейський «Оскар»). До п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») увійшов фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

Конкурентами української стрічки будуть  володарка «Золотої камери» Каннського фестивалю, картина Party Girl Марі Амашукелі (Франція), «71» Яна Деманжа (Великобританія), «10,000 км» Карлоса Макреса-Марсета (Іспанія) і «Поранена» Фернандо Франко (Іспанія).

 

European Discovery 2014 - Prix FIPRESCI  щорічно присуджується молодим режисерам. До числа номінантів та переможців цієї премії входили свого часу Педро Альмодовар, Олександр Сокуров, Андрій Звягінцев, Томас Вінтерберг та інші.

 

Для Мирослава Слабошпицького це вже друга поспіль номінація на приз Європейської кіноакадемії. Минулого року його фільм «Ядерні відходи» увійшов до числа фіналістів  у номінації «Найкращий короткометражний фільм».

 

Церемонія нагородження European Film Awards пройде 13 грудня в Ризі.

 

Нагадаємо, на рахунку українського фільму «Плем'я» вже 14 призів міжнародних кінофестивалів. Найбільший тріумф відбувся на Міжнарожному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY