detector.media
13.10.2014 11:14
Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ
Озброєні нападники намагалися захопили ТРК «Акцент» у Лисичанську – представник КВУ

У суботу, 11 жовтня, група озброєних осіб намагалася захопити телерадіокомпанію «Акцент» у Лисичанську (Луганська область), 51% підприємства якої належить територіальний громаді міста. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на голову Луганського облвідділення Комітету виборців України (КВУ) Олексія Свєтікова.

 

За інформацією пана Свєтікова, до будівлі ТРК «Акцент» на автобусі приїхали озброєні невідомі з написом «Батальйон «Айдар». Він стверджує, що «айдарівці» прибули до телерадіокомпанії, оскільки нібито отримали звернення окружної виборчої комісії.

 

В той час в приміщенні знаходились волонтери представника командування АТО в Лисичанську Віталія Шведова, які не дали можливості захопити ТРК.

 

«Пізніше сюди прибули бійці батальйону "Тернопіль" і "Лугань", а також співробітники місцевої міліції і СБУ», - розповів Олексій Свєтіков.

 

Після цього «айдарівці», за його словами, вимушені були поїхати з території ТРК. «Схоже, що комусь компанія була гостро потрібна для передвиборчої агітації», - припускає пан Свєтіков.

 

Олексій Свєтіков розповів ІМІ, що ТОВ ТРК «Акцент» належить територіальній громаді Лисичанська  (51%) і ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» (49%), яка через афілійовані компанії - народному депутату і кандидату в народні депутати по цьому округу Сергію Дунаєву. Пан Свєтіков також стверджує, що під час спроби захоплення ТРК «Акцент» нападників супроводжував один з помічників кандидата. «Очевидці впізнали серед людей в автобусі Євгена Баранова - помічника народного депутата по цьому округу Сергія Дунаєва», - сказав преставник КВУ.

 

«Детектор медіа» звернеться за коментарем щодо  участі бійців «Айдару» в інциденті.

 

Нагадаємо, напочатку серпня телеканал «Еспресо ТV» повідомив, що почав здійснювати ефірне мовлення на звільнених від терористів територіях Луганської області, використовуючи частоту телерадіокомпанії «Акцент» з міста Лисичанська, устаткування якої було знищено внаслідок обстрілу її будівель.

 

Олексій Свєтіков є головним редактором інтернет-видання «Сегодня в Северодонецке» (Луганська область). На початку червня редакція була вимушена переїхати до Києва через численні погрози від сепаратистів. Особисто пану Свєтікову погрожувала особа, що представлялася Андрієм Лавіним - керівником прес-служби штабу так званої «армії Південного Сходу» з Сєвєродонецька.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY